Algemeen

Regisseur Alien reboot gevonden?

Of we het nou leuk vinden of niet, die reboot gaat er echt wel komen...

door FilmTotaal op 28.05.2009 om 17:10 in Algemeen
Vorige maand schreven we dat Sir Ridley Scott aan het spelen was met de gedachte van een prequel, sequel of reboot van zijn eigen klassieker Alien. De website Bloody Disgusting meldt nu dat Michael Costigan, Ridley Scott en Tony Scott aan boord zijn als producenten en dat advertentie/muziekvideo regisseur Carl Erik Rinsch de film gaat maken. Rinsch is een goede bekende omdat het werkt voor de produktiemaatschappij van Ridley Scott RSA. Er zijn nog geen verdere gegevens over een verhaallijn en planning maar het lijkt erop dat men terug wil naar het orginele concept: één man op één ruimteschip met één Alien.

Mocht je trouwens nog je mening willen geven over alle prequels, sequels en reboots van de laatste tijd kijk dan even hier.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Boe

Avatar

Eén man, één schip en één alien? Durf ik te zeggen dat dit misschien zelfs wat kan worden? Jammer dat het mee moet surfen op het succes van Alien... Maar een nieuw hoofdstuk zou veel slechter kunnen.

Een bespottelijk iets zou bijvoorbeeld zijn om aliens in een klein Amerikaans dorp te plaatsen.. (hmm, dat klinkt zelf een beetje als een bestaande waardeloze film..)

MC Cube

Avatar

Waarom geloof ik hier niet in? :}

therealalexander

Avatar

Ik vind reboots van films maar sneue gebeurtenissen. Het geeft gewoon aan dat men meer geld aan iets wil verdienen maar er geen ruk aan heeft toe te voegen, en het daarom maar opnieuw doet.

Uitzonderingen zijn er voor als een serie dusdanig in de soep is gelopen dat men de schade niet meer kan herstellen. Denk aan Batman. Ook al was het origineel dik in orde, door het permanent uitschakelen van de villain sluit je een hoop deuren. Deuren die juist typerend voor comics erg lang open horen te blijven. Enfin....

Alien vind ik weer het tegenovergestelde. Exact het goede voorbeeld van lafjes overdoen. Alien is een prima en respectabele reeks.... niet elk deel is even sterk, maar het begon goed, en de latere delen waren nog best ok. Waarom dit willen verbeteren? Ga dan verder, laat zien dat de reeks ook een sterk einde kan hebben en niet alle hoop verloren is.

Hoeveel andere "grote helden" in de film wereld zijn eigenlijk ook gierige kinderen? George Lucas is een makkelijke vergelijking. Zeggen dat het allemaal beter kan, vervolgens veels te veel nieuwe versies uit brengen, nu weer in 3d. Een reboot is er nog net niet bij, maar hij schaamt zich niet om z'n oude films flink opnieuw te bewerken.

Nah van mij hoeft een reboot niet, doe dan maar een deeltje 5 met behulp van een verhaallijn die parallel loopt. "terwijl Ripley 3 miljoen lichtjaar -> die kant op vecht met Aliens, komt lt. Bill Cosby in een soortgelijk probleem".

Frank_Costello

Avatar

Laat dan in iederge-fucking-val Ridley Scott zijn eigen serie verkrachten/verbeteren...

lordhumangus

Avatar

Als ze een film maken waar het neergestortte schip uit alien (1979) komt en wie de ultieme biologische wapen in de vorm van een "alien" heeft ontwikkeld kan nog door de beugel.

Of een predator film op hun thuisplaneet met een ruimteschip vol menselijke astronauten die neerstort en de "survival of the fittest" begint.

:P

Dr.DarkXL

Avatar

lordhumangus "

Of een predator film op hun thuisplaneet met een ruimteschip vol menselijke astronauten die neerstort en de "survival of the fittest" begint.

:P"


Dat zou een korte film zijn :P

UniMatriX

Avatar

Dr.DarkXL "Dat zou een korte film zijn :P"


tenzij Schwarzenegger uitstapt natuurlijk!
(weer helemaal afgetraind)

heywoodfloyd

Avatar

"Rinsch is een goede bekende omdat het werkt voor de produktiemaatschappij van Ridley Scott RSA."

Het? Is de regisseur zelf soms ook een alien?

TFM

Avatar

De titel en bijschrift van de frontpage geven precies mijn gevoelens weer.. Reboots zijn zo niet nodig. En zeker niet bij Alien. Ik hoop persoonlijk dat dit gewoon gaat floppen.

ghossler

Avatar

UniMatriX "tenzij Schwarzenegger uitstapt natuurlijk!
(weer helemaal afgetraind)"


neem dan gewoon sylvester stallone.. die is al afgetraind:P

UnLtd

Avatar

ghossler "neem dan gewoon sylvester stallone.. die is al afgetraind:P"


Of gewoon Chuck Norris.

kniteforce

Avatar

Dat Ridley Scott weer aan Alien denkt, kan denk ik alleen maar goed nieuws zijn voor de die hard fans.

Na het derde deel heeft hij het natuurlijk berg afwaarts zien gaan met Alien. Al de Alien films die zijn gemaakt na het derde deel hebben de reeks geen goed gedaan vind ik.

Hij heeft nu aardig lang de tijd gehad om na te denken hoe hij dit project kan aanpakken en de Alien reeks kan redden.
Helemaal mooi zou zijn als Ridley Scott en James Cameron samen aan een Alien film gaan werken.

Ik ben wel weer toe aan een goede Alien film!

NieuwsFilm

meest populair