Inglourious Basterds moet 40(!) minuten korter

De Weinsteins zetten alles op alles om van de film een hit te maken.

Al enkele weken gaan er geruchten rond dat The Weinstein Company op de rand van de financiële afgrond staat. De geruchten lijken te worden bevestigd door een bericht in de Wall Street Journal van afgelopen vrijdag. Volgens het bericht hebben de gebroeders Bob & Harvey Weinstein een financieel adviseur ingehuurd om de studio te herstructureren of herfinancieren. Ongetwijfeld heeft dit ook gevolgen voor de films van de studio.

Neem nu Inglourious Basterds. TWC heeft op dit moment hard een hit nodig, en heeft zijn hoop gevestigd op Quentin Tarantino's oorlogsfilm. De film werd echter gemengd ontvangen op het afgelopen filmfestival van Cannes, onder andere door te lange scènes. Dat de film opnieuw de montageruimte in moest, was al bekend. Tarantino vond vlak na Cannes zelf ook dat er wat aanpassingen aan de film moesten worden gedaan. Destijds werd nog de mogelijkheid geopperd dat de film zelfs langer kon worden, met extra toegevoegde scènes.

Niets is minder waar. Zowel Weinstein als Universal proberen druk op Tarantino uit te oefenen om de film veertig minuten korter te krijgen. Ze beschouwen het als een te lange zit, "zeker voor Amerikanen", en verwachten met een kortere film meer geld binnen te halen. De vraag is of Tarantino, die de film zelfs langer zou maken als hij de kans kreeg, hier zo blij mee is.

Naast Basterds heeft TWC nog twee andere potentiële hits klaarstaan: Rob Zombies Halloween 2 en Nine, een musical van Rob Marshall (Chicago) met onder andere Nicole Kidman, Penélope Cruz en Daniel Day-Lewis in de hoofdrollen. Het lot van de studio van deze drie afhankelijk.



NieuwsFilm

meest populair