Nog even wachten op Bilbo

Peter Jackson komt de komende Comic-Con niet met castingnieuws.

Sinds afgelopen week gaat het hardnekkige gerucht rond dat Peter Jackson volgende week op Comic-Con zal aankondigen wie de rol van Bilbo Baggins krijgt in de filmversie van The Hobbit. James McAvoy, Daniel Radcliffe en David Tennant zijn volgens deze geruchten de grote kanshebbers. Jackson zelf geeft echter in een interview met Empire aan daar nog helemaal niet aan toe te zijn.

"Nee, we zullen voorlopig Bilbo nog niet aankondigen", zei de regisseur. "We zijn al wel begonnen met nadenken over de cast, maar we zitten nu nog tot aan de knieën in het script. En als we acteurs gaan benaderen, zullen ze waarschijnlijk vragen om het script in te zien. Dus steken we nu alle energie in het afmaken van de eerste versie."

Eind dit jaar komt zijn eerstvolgende film The Lovely Bones uit. Empire vroeg hem wat hij na die film ging doen. Jackson: "Ik heb nog niet besloten wat ik daarna ga regisseren. Op dit moment concentreren Guillermo [Del Toro] en ik ons op het schrijven van enkele kleine filmpjes. Enkele kleine filmpjes! (Lacht) En dat zal ons weer enkele maanden schrijfwerk kosten. Maar we ontwikkelen nu enkele projecten die ik mogelijk volgend jaar zal gaan regisseren. Temeraire is nog steeds waarschijnlijk. Maar deze staan op dit moment nog op de tweede plaats..."

Temeraire is een fantasyreeks, waarin de Napoleontische oorlogen worden uitgevochten met enorme draken.



NieuwsFilm

meest populair