Concept art Disney's Raponsje

Ook dit klassieke sprookje krijgt dan eindelijk de Disney-treatment...

Disney Animations heeft 5 concept art foto's vrijgegeven van Rapunzel, bij ons beter bekend als Raponsje. De film staat gepland voor de kerst van 2010 en wordt geregisseerd door Byron Howard en Nathan Greno, die beiden werkzaam waren aan Bolt.

Deze vertelling van het klassieke sprookje moet het publiek naar een indrukwekkende CG fantasiewereld transporteren, compleet met een iconische toren, een enge heks en een dappere held. De stemmen zullen hoogstwaarschijnlijk verzorgd gaan worden door David Schwimmer, Matthew Gray Gubler, Kristin Chenoweth en Dan Fogler.

Glen Keane (de vorige regisseur van het project) ontwikkelde een compleet nieuwe look voor de film, die veel meer weg heeft van een handgetekende Disney klassieker, maar dan in 3D. Er wordt gebruik gemaakt van een non-fotorealistische rendering techniek, waardoor het lijkt alsof het oppervlak geschilderd is maar toch diepte en dimensies bevat. De visuele stijl is gebaseerd op de Franse Rococo artiest Jean-Honore Fragonard’s schilderij 'The Swing'.







NieuwsFilm

meest populair