Algemeen

Hollywood maakt jacht op mysterieuze piraat

In hun pogingen om de dader op heterdaad te betrappen zetten de detectives al enkele inventieve middelen in...

door Jeffrey op 02.09.2009 om 21:43 in Algemeen
In het Franse stadje Vierzon zijn enkele Hollywood-detectives op zoek naar een mysterieuze piraat die al sinds 2006 illegaal films opneemt in de plaatselijke bioscoop en ze daarna op het internet plaatst. De piraat, die onder het pseudoniem ‘THX fuck’ opereert, maakte al kopieën van o.a. Spider-Man 3, Valkyrie, Slumdog Millionaire en - heel toepasselijk - Pirates of the Caribbean: At World's End.

In hun pogingen om de dader op heterdaad te betrappen zetten de detectives al enkele inventieve middelen in. Zo lieten ze onder meer infraroodkijkers aanrukken, en plaatsten ze vooraan in de zaal een bordpapieren versie van John Travolta door wiens weggesneden ogen iemand de bioscoopbezoekers in de gaten kon houden. Voorlopig zonder succes.

Een bijkomend interessant element in het hele verhaal is de manier waarop de detectives hebben achterhaald dat de illegale kopieën opgenomen zijn in de bioscoop van Vierzon. Blijkbaar is elke beeldband voorzien van twee unieke tags: een voor het blote oog onzichtbaar lichtsignaal van 1/86 seconde, en een bijna onhoorbaar geluidssignaal dat enkel bij de distributeurs gekend is. Op die manier kan een illegale kopie aan de oorspronkelijke beeldband en plaats van vertoning gelinkt worden.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lucris

Avatar

cyphax "en plaatsten ze vooraan in de zaal een bordpapieren versie van John Travolta door wiens weggesneden ogen iemand de bioscoopbezoekers in de gaten kon houden."


Het blijft hollywood...

Megalomaniac

Avatar

Ik zou het dan toch onder het personeel van de betreffende bioscoop gaan zoeken.

therealalexander

Avatar

Die lichtsignalen, zijn dat niet soms een aantal rode puntjes vlak bij elkaar. Denk aan de kaart harten 10 bijv. En dan heb ik het dus absoluut niet over cigarette burns. Zie ze namelijk regelmatig wel eens in de bioscoop en kon niks anders bedenken dan een soort uniek teken om de vele duizenden versies inderdaad uit elkaar te kunnen houden.

Dat er ook nog iets op het geluidsspoor zit wist ik niet, dat is ook wel een stuk lastiger te spotten trouwens.

Overigens...pfff wie wil er nou nog een camcorder versie downloaden? Klinkt niet echt als "een grote vis" die ze willen vangen.

jdk

Avatar

Megalomaniac "Ik zou het dan toch onder het personeel van de betreffende bioscoop gaan zoeken."


Volgens Telegraph was de filmoperateur even verdacht, maar zijn positie bleek niet overeen te komen met de hoek van waaruit werd gefilmd.

Loconut

Avatar

Klink als een plot voor "Catch me if you can 2"

X-RAY

Avatar

"1/86 seconde" kan iemand me dat uitleggen ?
sinds we films op 24 of 25 frames per seconde kijken?

NieuwsFilm

meest populair