Wordt inzending The Silent Army teruggetrokken?

Nederlandse Oscarsoap bereikt internationale media.

Op Variety verscheen gisteren een kort artikel over de soap rondom de Nederlandse Oscarinzending. Volgens bronnen zou Holland Film op dit moment overwegen om de Oscarinzending terug te trekken na mogelijke gegronde kritieken van andere partijen.

Sinds de eerste berichtgeving rondom de Oscarinzendering van The Silent Army / Wit Licht is er een hoop gebeurd in het Nederlands filmlandschap. Ten eerste reageerde o.a. Jan Slagert emotioneel op de keuze. Vervolgens hem zou eerder Oorlogswinter in aanmerking moeten komen voor de jaarlijkse Oscarinzending. Ook reageerde uitgever Independent Films middels een tevens emotioneel statement van managing director Rachel van Bommel.

Nu zijn er volgens Variety meer partijen die bezwaar aantekenen. Zo zou een groep van producenten, waaronder Fu Works, NL Film en Isabella Films, schriftelijk hun twijfels kenbaar hebben gemaakt. Volgens hen zouden er teveel Engelse dialogen in de film zijn opgenomen, waardoor de inzending niet voldoet aan de selectiecriteria van de Oscar. Ze willen een blamage zoals met Bluebird (2004) voorkomen. Die film voldeed in 2006 niet aan de regels.

Ook worden er vraagtekens gezet bij de versie die naar Amerika wordt gezonden. The Silent Army heeft niet in Nederland gedraaid. Het is een re-edit van de eerste versie Wit Licht.

Wordt hoogstwaarschijnlijk snel vervolgd...



NieuwsFilm

meest populair