Terminator rechten onder de hamer

De huidige eigenaren brengen McG's plannen voor een vijfde Terminator in gevaar.

Afgelopen zomer mochten we eindelijk naar de bioscoop om de langverwachte vierde Terminator film te aanschouwen. Terminator Salvation van regisseur McG was helaas voor de eigenaren geen groot (financieel) succes. Niet iedereen was te spreken over de film met Christian Bale in de hoofdrol als John Connor. Ook financieel was de film niet bepaald een doorslaand succes en met een budget van $200 miljoen bracht de film slechts $125 miljoen op in de States. Enige lichtpuntjes waren de rol van Sam Worthington als Marcus Wright en dat de wereldwijde opbrengst van $371 miljoen net aan voldoende was om de film rendabel te maken voor de financierders. De geruchten over een vijfde deel hebben de revue al gepasseerd.

De eigenaren van de Terminator rechten hebben het echter financieel erg zwaar en overwegen nu de rechten te verkopen aan de hoogste bieder. Producenten Derek Anderson en Victor Kubicek kochten in 2007 de Terminator rechten voor $25 miljoen via hun Halcyon Holding Group. Nu dit soort maatschappijen met bosjes omvallen, overwegen de mannen een nieuwe strategie. Gewenst bedrag: $60 miljoen. Sony Pictures schijnt geïnteresseerd te zijn.

Het lijkt erop dat regisseur McG nog even moet wachten met de productie van een vijfde Terminator. Overigens is het ook mogelijk dat een nieuwe eigenaar besluit de regisseur geheel van het project te halen.

Lees in het artikel van The Los Angeles Times meer over de geschiedenis van de Terminator rechten, die regelmatig van hand tot hand zijn gegaan.

De DVD en BR van Salvation liggen overigens vanaf midden november in de schappen.



NieuwsFilm

meest populair