Indiana Jones nukes the fridge

Exclusieve actiefiguur vers uit de koelkast.

LucasFilm en Sideshow Collectibles hebben de handen in elkaar geslaan om een exclusieve actiefiguur van Indiana Jones op de markt te brengen. De set bestaat uit een Indy van 12 inch (30,5 centimeter) en een koelkast gemaakt van polystone en metaal.

Het collector's item verwijst naar de beruchte scène in het begin van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, waarin Indiana Jones (Harrison Ford) een atoombomontploffing doorstaat door zich op te sluiten in een koelkast. Sinds de release van de film is ”nuke the fridge” een uitdrukking geworden om aan te geven dat een bepaald moment in een film zo ongeloofwaardig is dat de daaropvolgende actiescènes aan belang verliezen. Meer algemeen verwijst ”nuke the fridge” naar een bepaald deel in een filmreeks dat minder goed is door de keuze voor bespottelijke verhaallijnen, gebeurtenissen of personages.

Van de speciale actiefiguren zijn 600 exemplaren gemaakt. Ze zouden vanaf 2010 te koop worden aangeboden voor $174.99, maar zijn nu al uitverkocht.

Voor meer goodies kijk je natuurlijk even hier.





NieuwsFilm

meest populair