The Human Centipede is de beste horror van 2009

De bilspleetvergrotingen van de Nederlandse regisseur vallen in de smaak.

Op het Screamfest Filmfestival in Hollywood is afgelopen weekend The Human Centipede (First Sequence) verkozen als beste horrorfilm van 2009. De bio-horror van de Nederlandse regisseur Tom Six (Honeyz) is daarmee weer een stapje dichter bij een bioscooprelease. In 2007 werd op dat festival Paranormal Activity ontdekt die na een lange campagne een bioscooprelease kreeg en hier vanaf 26 november draait.

The Human Centipede gaat over een gestoorde Duitse arts die gespecialiseerd is in het scheiden van Siamese tweelingen. Hij heeft een toekomstbeeld waarin de mens aan elkaar zit als een soort duizendpoot met één spijsverteringsstelsel. Als op een dag twee verdwaalde vrouwen aanbellen bij zijn huis komt zijn project in een stroomversnelling en begint het verwijderen van tanden en het vergroten van bilspleten om zo zijn droom waar te maken.

Met het eerste deel van wat een trilogie moet worden gaat het dus goed en er is inmiddels begonnen met een script voor het vervolg waarin een menselijke duizendpoot van twaalf delen gaat zitten. Mocht je iets minder zieke horrorfilms nou helemaal te gek vinden, vergeet dan niet kaartjes te kopen voor de enige echte Nederlandse horrornacht in Pathé Tuschinski aanstaande zaterdag. Check deze pagina voor meer info over de horrornacht.

Trailer The Human Centipede



NieuwsFilm

meest populair