Algemeen

Rechten Terminator deze maand onder de hamer

Is hiermee het doek gevallen voor de trilogie van regisseur McG?

door Bram de Groot op 02.11.2009 om 10:19 in Algemeen
Al eerder maakten we bekend dat de rechten van de Terminator franchise wel eens van eigenaar konden gaan verwisselen. Volgens The Financial Times gaan deze rechten nog deze maand onder de hamer. De rechten van Terminator zijn nog nooit in handen geweest van een grote filmmaatschappij. Dit lijkt nu wel te gebeuren.

Er zijn meerdere geinteresseerde partijen, waaronder Platinum Equity, Summit Entertainment (Twilight), Media Rights Capital (Bruno) en alle grote Amerikaanse filmmaatschappijen met Sony Pictures als koploper.

De rechten worden verkocht door Halcyon, de productiemaatschappij achter Terminator Salvation. De nieuwe eigenaar kan door de aankoop van de rechten nieuwe films, tv-series en spin-offs maken van de franchise. De rechten van de eerdere films vallen er niet onder. Er bestaat een grote kans dat regisseur McG zijn Terminator trilogie niet afmaakt. Salvation werd matig ontvangen en deed het in de Amerikaanse bioscopen minder dan verwachten. Nieuwe eigenaren kiezen mogelijk voor een nieuwe aanpak.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

skullsplitter

Avatar

Vond Salvation aardig te pruimen anders, alleen was er duidelijk te zien waar de schaar erin gezet was. Ook net teveel uitgelegd, maar de sfeer an sich was geweldig in mijn ogen.

Hoiii

Avatar

Ik vind dat ze na deel 3 eigenlijk al moesten ophouden voordat ze de reeks nog verder verpesten, Deel 1 + 2 blijven de beste.

Spijker

Avatar

Hoiii "Ik vind dat ze na deel 3 eigenlijk al moesten ophouden voordat ze de reeks nog verder verpesten, Deel 1 + 2 blijven de beste."


O wat mij betreft mogen ze nog heel lang doorgaan! Zolang ze er maar meer van bakken dan TS. Wat een afgang, het bericht dat die McG (is dat een mislukte DJ ofzo??) misschien aan de kant wordt geschoven klinkt mij dan ook als muziek in de oren:E

UniMatriX

Avatar

Spijker "O wat mij betreft mogen ze nog heel lang doorgaan! Zolang ze er maar meer van bakken dan TS. Wat een afgang, het bericht dat die McG (is dat een mislukte DJ ofzo??) misschien aan de kant wordt geschoven klinkt mij dan ook als muziek in de oren:E"


eigenlijk is dit dus gewoon goed nieuws dit nieuwsbericht ;)

SunChaser

Avatar

Waar betaal je voor? Voor de naam Terminator in combinatie met robot uit de toekomst en de naam John Connor in combinatie met verzet?

Tako

Avatar

SunChaser "Waar betaal je voor? Voor de naam Terminator in combinatie met robot uit de toekomst en de naam John Connor in combinatie met verzet?"

Zoiets waarschijnlijk...

Spijker

Avatar

UniMatriX "eigenlijk is dit dus gewoon goed nieuws dit nieuwsbericht ;)"

Precies!!!

Colonel_Kurz "Joss Whedon biedt alvast 10.000 dollar."

Nog beter nieuwsSmiley face Whedon weet van deze franchise wel weer een succes te maken verwacht ik...

Spijker

Avatar

Spijker "Nog beter nieuwsSmiley face Whedon weet van deze franchise wel weer een succes te maken verwacht ik..."


Hm voortaan eerst lezen en dan reageren dus:P Ik dacht al $10.000?? Dan wil ik ze ook wel!

NieuwsFilm

meest populair