Belgische wereldster in nieuwe Clint Eastwood

Ze is 34 jaar, heeft twee 'Oscars' en was bijna Bondgirl in Casino Royale. Weet jij al wie het is?

Cécile de France (Haute Tension) is gecast voor één van de drie hoofdrollen in Hereafter, een nieuwe thriller van Clint Eastwood. De film gaat, net als de titel al doet vermoeden, over de vraag of er meer is na dit leven. De France speelt een journalist die na een bijna-dood ervaring samen met een drugsverslaafde moeder op zoek gaat naar een man die daar misschien wel antwoorden op heeft. Die man wordt gespeeld door Matt Damon die net als in The Sixth Sense .

Nog nooit gehoord van Cécile de France? Geeft niet, de meeste inwoners van la Belgique kennen haar ook niet. Ze is vooral bekend in Frankrijk waar ze o.a. twee Césars won, de Franse versie van de Oscar.

Hereafter is gebaseerd op een origineel script van Peter Morgan (Frost/Nixon) en wordt o.a. geproduceerd door Steven Spielberg. Voor Damon is dit na Invictus, de biopic over het leven van Nelson Mandela de tweede film die hij samen met Eastwood maakt. Op dit moment is Matt Damon te zien in The Informant!, check onze bioscoopagenda om te zien of deze ook bij jouw plaatselijke bios draait.

NieuwsFilm

meest populair