Algemeen

Moneyball vindt nieuwe regisseur

Film met Brad Pitt weer op de rit na "vertrek" Steven Soderbergh.

door Bram de Groot op 11.11.2009 om 15:00 in Algemeen
Het met uitstel geplaagde Moneyball heeft volgens The Hollywood Reporter bijna een nieuwe regisseur. De film zou eerst worden geregisseerd door Steven Soderbergh, maar die haakte onlangs af omdat een aantal bobo's bij Sony het niet in hem zagen zitten. Soderbergh had een alternatieve - documentaire-achtige - aanpak in gedachte voor de sportfilm. De nieuwe regisseur voor de film met Brad Pitt lijkt nu Marc Webb te gaan worden.

Webb is de regisseur van de goed ontvangen komedie 500 Days of Summer. De film kwam dit jaar uit en draaide beperkt in de States in de bioscoop. De film schopte het echter wel tot de Box Office Top 10 en behaalde met een budget van 7,5 miljoen dollar een opbrengst van $46,5 miljoen. Succesvol "filmprojectje" dus van Marc Webb.

Moneyball gaat over de baseball manager Billy Beane van Oakland A's. De man bracht zijn team samen enkel op basis van computeranalyses. De rol van Beane wordt vertolkt door Pitt.

Mocht Webb alsnog afhaken, dan is Bennett Miller (Capote, 2005) de derde keuze. De film moet in 2011 uitkomen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Die 500 Days Of Summer lijkt mij echt een zeer goede film, dus geef ik de regisseur wel een kans. Alleen jammer dat ze Soderbergh dumpen omwille van een iets andere invalshoek, die misschien wel beter is dan de film ooit zal zijn.

Julian

Avatar

500 days of Summer was inderdaad zeer origineel en vakkundig gemaakt. ben blij dat deze man nu dit soort kansen krijgt. Hollywood kan weleens wat nieuw talent gebruiken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair