Bioscoop releases week 46

Welke films draaien vanaf deze week nieuw in de bioscoop.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

2012 (2009)


Een wetenschapper ontdekt in 2009 dat er 'iets' mis is met de deeltjes die de zon uitstraalt. Dat 'iets' zal leiden tot een groot aantal allesvernietigende rampen. Die rampen zullen plaatsvinden in het jaar 2012, rond de tijd dat de Maya kalender afloopt. Omdat de grote overheden van de wereld voorkennis hebben, kan men proberen zoveel mogelijk mensen te redden. In alle tumult die ontstaat probeert Jackson Curtis samen met zijn familie de rampen te overleven.
Bekijk de afbeelding

Parque vía (2008)


'Parque Via' is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal. Beto, een bediende is bang voor het geweld van de buitenwereld en besluit zich te isoleren in een leegstaand huis waar hij lange tijd heeft gewerkt. Wanneer het pand wordt verkocht staat Beto voor een dilemma: opnieuw met de externe wereld geconfronteerd worden of een oplossing zoeken om in zijn isolement te blijven.
Bekijk de afbeelding

The Time Traveler's Wife (2009)


'The Time Traveler's Wife' is gebaseerd op de bestseller over een liefde die de grenzen van tijd overstijgt. Clare is al haar hele leven verliefd op Henry . Ze gelooft dat hun liefde is voorbestemd, hoewel ze nooit weet wanneer ze zullen worden gescheiden: Henry is namelijk een tijdreiziger, vervloekt met een zeldzame genetische afwijking die hem dwingt zijn leven in tijdfragmenten te leven. Hij wordt door de jaren heen en weer geslingerd zonder daar enige controle over te hebben. Ondanks het feit dat Henry's reizen hen zonder enige waarschuwing uit elkaar drijven en ze nooit weten wanneer ze elkaar zullen weerzien, probeert Clare wanhopig een leven samen met haar ware liefde op te bouwen.
Bekijk de afbeelding

Pluk de Kleine Bever (2008)


Er was eens in het noorden van Canada een jonge, guitige bever zonder zorgen, Mèche Blanche, die met zijn moeder Castor en zijn kleine zus samenwoonde. Zijn beste vrienden waren Kleine Lynx en Kleine Beer. Op een dag stort de dam die de schuilplaats van Mèche Blanche beschermt in en zijn familie wordt door het water meegesleurd. Mèche Blanche blijft als enige over en komt onervaren terecht in een vijandig bos. Hij is bang en heeft honger. Gelukkig krijgt hij hulp van een oude bever, die hem helpt om alle gevaren te trotseren. Slagen ze erin de familie van Mèche Blanche terug te vinden?
Bekijk de afbeelding

Whatever Works (2009)


Een uiterst buitengewone man (Larry David) loopt een jongedame uit het zuiden tegen het lijf. Kort daarna ontmoet hij haar moeder en vervolgens haar vader. Alle drie raken zij, samen met wat getikte kennissen uit Greenwich Village, verwikkeld in een serie van onwaarschijnlijke romantische verwikkelingen.
Bekijk de afbeelding

Puisque nous sommes nés (2008)

Cast:

Brazilië. Nordeste. De staat Pernambouc. Een immens benzinestation te midden van de verschroeide aarde, doorkliefd door een eindeloze weg. Cocada en Nego zijn 14 en 13 jaar oud. Cocada droomt ervan vrachtwagenchauffeur te worden. 's Nachts slaapt hij in de cabine van een vrachtwagen. Overdag helpt hij de anderen en doet klusjes. Zijn vader werd vermoord en hij heeft in de figuur van Mineiro een surrogaat-vader gevonden, een trucker die de tijd neemt om met hem te praten en hem te steunen wanneer de lokroep naar gemakkelijk verdiend geld groot wordt. Nego woont samen met zijn broers in een favela. Zijn moeder zou willen dat hij, na het werk op het veld, naar school gaat om een opleiding te volgen, maar Nego wil weg om geld te verdienen. 's Avonds draait hij rond het benzinestation, gefascineerd door de verlichte vitrines vol koopwaar en eten. Met zijn vriend Cocada kijken ze naar het af- en aanrijden van vrachtwagens en reizigers en laten ze zich opslorpen door de indrukken die ze krijgen van dit grote land waarover ze zo weinig weten. Met een maturiteit die typisch is voor hen die tegenspoed kennen, stellen ze zich vragen over hun identiteit en hun toekomst. Hun enige perspectief : een weg naar São Paulo of elders.


Zonder Pardon (2009)

Scherpe, hilarische theatervoorstelling van Theo Maassen.


NieuwsFilm

meest populair