Eerste dwerg The Hobbit gecast?

Wie speelt de eerste reisgenoot van Bilbo en Gandalf?

Het gerucht gaat dat Brian Cox een dwerg zal gaan spelen in The Hobbit. Er zijn in totaal dertien dwergen die meereizen met Bilbo en Gandalf. De belangrijkste daarvan zijn Thorin Oakenshield en Balin.

Gezien de status van Cox zal hij waarschijnlijk één van deze twee rollen voor zijn rekening nemen. Mocht dit niet het geval zijn, dan moeten Guillermo Del Toro en Peter Jackson wel een hele bijzondere cast in gedachten hebben.

Aint It Cool geeft aan dat het nog niet echt zeker is of Cox de rol al heeft. Het zou ook zo kunnen zijn dat de makers hem willen benaderen of al benaderd hebben.

Het bewijs is mager: Het accent van Gimli was de laatste keer Schots en Brian Cox is Schots van origine. Daarbij zegt het bericht dat Cox met wat make-up en een nepbaard prima voor een dwerg door kan gaan.

In The Hobbit beschreef Tolkien Thorin als arrogant en opdringerig, wat hem niet bepaald een geschikte leider maakte. Balin, daarentegen, was de dwerg die altijd op de uitkijk stond. Verder sprak hij namens alle dwergen toen zij gevangen genomen werden door de Elvenking. Het was Balin’s grot, waar Pippin een dwergenskelet omgooide, waarmee hij de Orcs alarmeerde (in The Fellowship of the Ring).



NieuwsFilm

meest populair