Bioscoop Top-10

Welke films worden momenteel het meest bezocht in Nederland.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

2012 (2009)


Een wetenschapper ontdekt in 2009 dat er 'iets' mis is met de deeltjes die de zon uitstraalt. Dat 'iets' zal leiden tot een groot aantal allesvernietigende rampen. Die rampen zullen plaatsvinden in het jaar 2012, rond de tijd dat de Maya kalender afloopt. Omdat de grote overheden van de wereld voorkennis hebben, kan men proberen zoveel mogelijk mensen te redden. In alle tumult die ontstaat probeert Jackson Curtis samen met zijn familie de rampen te overleven.
Bekijk de afbeelding

The Twilight Saga: New Moon (2009)


Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraagbaar is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vind troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...
Bekijk de afbeelding

Terug naar de kust (2009)


De alleenstaande Maria Vos (Linda de Mol) wordt door een onbekende met de dood bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij.
Bekijk de afbeelding

Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot (2009)


Als Sinterklaas en Diego door toedoen van de boeven Joris en Boris op een ochtend in de haven van Spanje aankomen blijkt de Pakjesboot 12 verdwenen te zijn. Een race tegen de klok begint om de boot terug te vinden. Als blijkt dat de pieten een dag eerder naar Nederland zijn gegaan met het idee dat Sinterklaas aan boord is beginnen de problemen steeds groter te worden. Helemaal als twee kinderen zich aan boord verstopt hebben en zo meevaren naar Nederland.
Bekijk de afbeelding

This Is It (2009)


De film This Is It bevat de laatste beelden van Michael Jackson en de repetities voor zijn afscheidsconcerten. De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen.
Bekijk de afbeelding

A Christmas Carol (2009)


Op Kerstavond bezoeken drie geesten een oude vrek die een vreselijke hekel heeft aan kerst en menig medemens erg slecht behandelt. Deze drie geesten proberen de oude man ervan te overtuigen dat kerst helemaal geen periode is om bij de pakken neer te gaan zitten en zullen dan ook alles uit de kast halen om dit te gaan veranderen. De geesten herinneren de man eraan wie hij is geweest, tonen hem de harde wereld van vandaag en vertellen de man wat er gaat gebeuren als hij er niet naar streeft om een betere man te worden.
Bekijk de afbeelding

Couples Retreat (2009)


Deze romantische comedy vertelt het verhaal van vier stellen die met elkaar op vakantie gaan naar een tropisch eiland. Terwijl één van deze stellen hier is om aan hun huwelijk te werken, houdt de rest zich vooral bezig met zonnen en feesten. Maar dan blijkt dat deze vakantie inclusief groepstherapie is geboekt, en komen er bij ieder stel steeds meer relationele problemen aan het licht...
Bekijk de afbeelding

Up (2009)


In Up zoekt de 78-jarige Carl het avontuur hogerop. Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen, samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur. Up voert iedereen mee op een spannende reis van een ongewoon stel dat oog in oog komt te staan met wilde natuur, onverwachte schurken en jungle dieren.
Bekijk de afbeelding

De storm (2009)


Julia, een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, raakt zwanger van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken door in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke februaristorm. De boerderij, waar Julia woont, wordt verzwolgen door een zondvloed. Samen met haar zoon komt Julia in het water terecht en wordt, tegen haar wil , gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo, haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden.
Bekijk de afbeelding

Sinterklaasjournaal: de meezing moevie (2009)

Regie: Rita Horst

'Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie' volgt de avonturen van de enige echte Sinterklaas en natuurlijk de Hoofdpiet, Welles Piet, Rare Piet, Paardenpiet, Pietje Precies en alle andere bekende pieten. Met behulp van het publiek in de bioscoopzaal, weet Dieuwertje Blok contact te leggen met de stoomboot, terwijl deze nog op volle zee vaart vanuit Spanje. Een vaste kijker van het Sinterklaasjournaal wil graag van de Hoofdpiet weten, hoe groot de stoomboot precies is. Om dit goed te kunnen demonstreren, roept de Hoofdpiet alle Pieten bij elkaar om het pakjesruim leeg te halen. Maar als bijna alle pakjes op het dek staan, komt de stoomboot in zwaar weer terecht!



NieuwsFilm

meest populair