Scenario eerste deel The Hobbit is klaar

3D of niet? Peter Jackson geeft uitsluitsel.

Peter Jackson heeft tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat het scenario van het eerste deel van The Hobbit klaar is: "We hebben het script aan de studio overgemaakt, en daar lijken ze er tevreden mee. We zijn nu halverwege het tweede script."

Jackson schreef het scenario samen met zijn vrouw Fran Walsh en hun vaste co-scenariste Philippa Boyens. Het drietal schreef 8-9 jaar geleden ook de scripts voor de Lord of The Rings-trilogie. "Ik was wat bezorgd dat het vreemd, moeilijk of ongemakkelijk zou worden om opnieuw samen te zitten, maar van zodra we begonnen te schrijven, bleek het leuk en gemakkelijk," aldus Jackson.

Ook regisseur Guillermo Del Toro heeft een hand in het scenario. Jackson: "Dat is belangrijk voor de continuïteit. We schrijven de dialogen voor Ian McKellen op dezelfde manier als in LOTR, maar Del Toro zal het script uiteraard op zijn manier interpreteren tijdens de opnames. Dat wordt interessant om te zien."

Jackson voegde er nog aan toe dat de Hobbit-films niet in 3D zullen uitgebracht worden: "Guillermo wil de films ouderwets opnemen op 35mm om de continuïteit met de originele trilogie te verzekeren. Dat bevalt me."

NieuwsFilm

meest populair