Dreamworks' Oobermind krijgt nieuwe titel

Dit is alweer de derde titel voor de superhelden tekenfilm...

Dreamworks Animation heeft een deal gesloten met het videogame bedrijf THQ. In het persbericht hiervoor stond een nieuwe naam vermeld voor de superhelden animatiefilm Oobermind, die gepland staat voor 2010. De film zal nu MegaMind gaan heten. De eerste werktitel voor het project was Master Mind, maar dit veranderde al snel in Oobermind. Het project is onderhevig aan veel verandering: In augustus stapte hoofdrolspeler Robert Downey Jr uit het project, waarna hij vervangen werd door Will Ferrell.

Wanneer de kwaadaardige MegaMind (Ferrell) zijn aartsvijand Metro Man (Brad Pitt) vernietigt, staat niets hem meer in de weg. Maar dan raakt MegaMind in een dip, aangezien er helemaal niets aan is om te leven in een wereld zonder rivaal. Daarom knutselt hij een nieuwe superheld in elkaar, Titan genaamd (Jonah Hill). Er is iets misgegaan, want deze Titan wil ook een slechterik worden, net als MegaMind. Wie zal ons redden, zo vraagt reporter Roxanne Ritchi (Tina Fey) zich af: MegaMind natuurlijk!

MegaMind wordt geproduceerd door Ben Stiller en geschreven door Alan J. Schoolcraft en Brent Simons. De regie is in handen van Tom McGrath, die co-regisseur was bij de Madagascar films. Megamind zal in Nederland te zien zijn op 16 december 2010 (bioscoopagenda).



NieuwsFilm

meest populair