Algemeen

"Ik regisseer Terminator 5 én 6"

Verrassende uitspraken van regisseur McG.

door Bram de Groot op 06.12.2009 om 18:50 in Algemeen
Regisseur McG nam gisteren deel aan een BD-Live chat die via de Terminator Salvation Blu-Ray te raadplegen was. Tijdens deze chat zei hij dat hij nog steeds verwacht dat hij een vijfde en zesde Terminator gaat regisseren.

De eigenaren van The Halcyon Group, die voor 1 februari 2010 de rechten van Terminator verkopen, meldden deze week nog dat er geen enkele verband meer zal zijn tussen Terminator Salvation en het mogelijk nieuwe Terminator-project dat gemaakt wordt door de nieuwe rechthebbenden. Halcyon: "Over the past few weeks, Halcyon and its professionals have engaged in in-depth discussions and negotiations with numerous serious potential buyers, including several major movie studios."

Het is dus onduidelijk waarop de uitspraken van McG zijn gebaseerd. Misschien probeert hij via de media zijn stoeltje veilig te stellen. Overigens bracht Salvation niet bepaald veel op. Het productiebudget van Salvation bedroeg $200 miljoen en uiteindelijk bracht de film $371 wereldwijd op. Het lijkt erop dat ze hiermee net uit de kosten zijn gekomen, want naast de productiekosten zijn er ook nog de kostbare distributie- en marketingkosten aanwezig voor de betrokken maatschappijen.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ramon_1982

Avatar

Nee, laat ze aub terug gaan naar de roots (T1 en T2) de rest was de naam Terminator niet eens waardig.

ninjapikachu

Avatar

Ramon_1982 "Nee, laat ze aub terug gaan naar de roots (T1 en T2) de rest was de naam Terminator niet eens waardig."


3 misschien niet, maar vond Salvation toch aardig geslaagd. Jammer dat fanboys en whatever alles boycotten als het niet door Cameron gemaakt word.

En cameron zal toch niet meer een Terminator film gaan maken denk ik, sterker nog, misschien zal die na Avatar wel helemaal niets meer maken, als die film niets blijkt te zijn.

roc12345

Avatar

Heb net de blue ray versie gezien en moet je zeggen dat deel 1 2 en 4 veruit de beste zijn deel 3 was bizar slecht alles klopte totdat de CGI van arnold de film verpestte.Ik zie heil in deel 5 en 6 mits jhon connor een robot terug stuurt naar de tijd want als we weer zoiets krijgen dan eet ik mijn baard op

WoUtoMatiC

Avatar

Misschien wordt T7 dan wel aardig...

UniMatriX

Avatar

McG opzouten, ga maar teletubbies regiseren ofzo.
T4 was ok maar mijn verwachtingen werden niet waargemaakt.
Een "normale" actiefilm die zich niet bepaald onderscheid.

fokkeyou

Avatar

Toch wel absurd, dat wanneer een film wereldwijd bijna 400 miljoen dollar ophaalt, die toch nog moeite heeft om uit de kosten te komen...

GalO

Avatar

Toch nog even gekeken net op blu ray, toch echt wel een vette film. beter als t3... kwa actie net zoveel spectakel als een bay film. gewoon lekkere actie film, dat verwacht ik met een terminator film.. verwacht geen gladiator.. maar een terminator film ook al is nr 2 de beste in mijn ogen met deel 1 erna.. zelfs t3 was een leuke film..

mcg deed het ook niet slecht in mijn ogen... hij was de regiseur niet de schrijver...

The Scratcher

Avatar

Op zich vond ik deel IV niet eens zo heel slecht maar had er toch meer van verwacht. Verhaal en karakters hadden van mij wel wat meer uitgedipet mogen worden. Uitaard haalde hij het Cameron niveau nergens maar was wel veel beter te pruimen dan het waardeloze deel III.
Cameron zal niet meer terugkeren naar de Terminator franchise vrees ik dus houd daar nu maar eindelijk eens over op. Denk dat we daar misschien ook wel blij mogen zijn gezien wat hij aan het maken is met Avatar, één groot computerspel waar de nepheid overal van afstraalt. Nee mij niet gezien! Heeft waarschijnlijk ook last gekregen van het "grootheidswaanzin syndroom" evenals Luca$h. Gelook ook dat wanneer Avatar flopt we Cameron nooit meer terug zullen zien, vraag me niet waarom.

Daarnaast heb ik na 3x hetzelfde plot (verzet stuurt strijder terug in tijd evenals Skynet etc.) het ook wel helemaal gehad met die verhaallijn. Met deel IV werd (éindelijk!) eens een nieuwe weg ingeslagen die naar mijn mening helemaal niet verkeerd is en weer een frisse wind door het hele Terminator universum blaast. Volgende delen moeten alleen nog wat beter uitgewerkt worden....

Planethugo

Avatar

fokkeyou "Toch wel absurd, dat wanneer een film wereldwijd bijna 400 miljoen dollar ophaalt, die toch nog moeite heeft om uit de kosten te komen..."
wat staat er op deze site altijd bij de boxoffice getallen: gemiddeld gaat er 60% van de opbrengst naar de studio. Er zijn ook nog bioscopen etc die er iets aan willen overhouden ;)

SunChaser

Avatar

Vond T3 al slecht maar T4 was nog slechter, had net zo goed Blade Runner 2 of Robocop 10 kunnen zijn.

Jammer dat ze na het briljante T2 zijn doorgegaan.

SunChaser

Avatar

Het lijkt erop dat ze hiermee net uit de kosten zijn gekomen, want naast de productiekosten zijn er ook nog de kostbare distributie- en marketingkosten aanwezig voor de betrokken maatschappijen.

+ dat ook bioscopen natuurlijk een deel van de opbrengst krijgen. Of zijn dat ook distributiekosten?

SunChaser

Avatar

Overigens durf ik er een krat bier op te zetten dat de nieuwe Terminator rebooth in 3D komt, misschien wel met de techniek die Cameron heeft ontwikkelt.

Dat lijkt me wel tof, dat we in een verlaten fabriek staan en vluchten voor een terminator.

Darthmar

Avatar

SunChaser "Vond T3 al slecht maar T4 was nog slechter, had net zo goed Blade Runner 2 of Robocop 10 kunnen zijn.

Jammer dat ze na het briljante T2 zijn doorgegaan."


Mee eens na deel 2 hadden ze kunnen en moeten stoppen. Deel 3 was een aanfluiting en deel 4 was soms best aardig maar zat vol met onnodige karakters en plotlijnen die nergens over gingen.
Als ik dan hoor en lees dat ze in deel 5 weer willen gaan tijdreizen zakt mijn broek af. Ik dacht dat ze ons de strijd in de toekomst wilde laten zien.

Decepticon

Avatar

GalO "toch nog even gekeken net op blu ray, toch echt wel een vette film. beter als t3... kwa actie net zoveel spectakel als een bay film. gewoon lekkere actie film, dat verwacht ik met een terminator film.. verwacht geen gladiator.. maar een terminator film ook al is nr 2 de beste in mijn ogen met deel 1 erna.. zelfs t3 was een leuke film..

mcg deed het ook niet slecht in mijn ogen... hij was de regiseur niet de schrijver..."
Ik ben het helemaal met je eens!! Ik heb vorige week Terminator marathon gehouden.

Maar wat een gejank weer, ik krijg de indruk dat er niet veel filmliefhebbers hier op het forum zitten. T3 is helemaal geen aanfluiting, maar idd gewoon een leuke actiefilm. Salvation vind ik erg, erg gaaf!! Mensen die T3 en T4 slecht vinden, kom nou, jullie kunnen beter niet meer naar actiefilms kijken en het houden bij romcoms.

Van mij mag McG de volgende delen ook maken. De extra's op de blu-ray van Salvation zijn ook gaaf.

Bintzak

Avatar

Decepticon "Ik ben het helemaal met je eens!! Ik heb vorige week Terminator marathon gehouden.

Maar wat een gejank weer, ik krijg de indruk dat er niet veel filmliefhebbers hier op het forum zitten. T3 is helemaal geen aanfluiting, maar idd gewoon een leuke actiefilm. Salvation vind ik erg, erg gaaf!! Mensen die T3 en T4 slecht vinden, kom nou, jullie kunnen beter niet meer naar actiefilms kijken en het houden bij romcoms.

Van mij mag McG de volgende delen ook maken. De extra's op de blu-ray van Salvation zijn ook gaaf."


Het gaat niet alleen om de actie maar ook om het verhaal. Ten eerste de Terminator die bij de helikopter crash het been van Connor wist te pakken zou nooit los laten omdat zijn zuigers waarschijnlijk hydraulisch werken. Ten tweede Jonge John Connor werd niet meteen door skynet geëxecuteerd op het moment dat hij herkend is en gevangen is genomen (het skynet uit deel 1 en 2 zou meteen door de eerste de beste terminator het hart uit jonge Connor laten rukken). Niemand hoorde de gigantische robot aankomen die de mensen gevangen nam.
Ze hadden beter de mensen door een groep T-600 kunnen laten omsingelen, zou een vet gevecht geven en Terminators die mensen aan stukken zouden schuren.
Geen groot gevecht bij Skynet City.
een robot die zijn been eraf schiet om uit een ketting bevrijd te worden Ehhh nee hij heeft een croshair in zijn ogen en schiet zonder probleem de ketting door.

Cameron deed het veel realistischer, tegenwoordig scoort men alleen maar goed door zoveel mogelijk special effects in een film te douwen.

Het was gewoon een film voor kids van twaalf jaar, deel 1 en twee waren donker en redelijk eng, deel 3 was kut en deel 4 ook.

Net zo als de laatste Alien en Predator films is Terminator gewoon verkracht het is geen terminator film het draagt alleen de naam.

Darthmar

Avatar

Bintzak "

Net zo als de laatste Alien en Predator films is Terminator gewoon verkracht het is geen terminator film het draagt alleen de naam."


Helemaal mee eens.

Bintzak

Avatar

Met Jonge John Connor bedoelde ik eigelijk Kyle Reese, foutje.

Decepticon

Avatar

Bintzak "Met Jonge John Connor bedoelde ik eigelijk Kyle Reese, foutje."
Dat dacht ik al wel. Ik zei ook niet dat het alleen om de actie gaat.
Je punt over de terminator bij de helikopter heb je gelijk, maar over de jonge Kyle Reese niet. Skynet weet niet dat Kyle Reese de vader is van John Connor en daarom is Reese ook geen target voor de terminators en wordt hij gevangen genomen zoals alle andere mensen.

Jammer voor jou dat je de film kut vindt.

NieuwsFilm

meest populair