Volgende project Tim Burton kan eindelijk van start

Dark Shadows wordt alweer Burton's achtste samenwerking met Johnny Depp!

Het gerucht ging al een tijdje dat er een verfilming aan zit te komen van de jaren '60 vampieren soap opera Dark Shadows. Johnny Depp en zijn bedrijf kwamen in 2007 al aan boord om het project te gaan produceren (het hoofdpersonage Barnabas Collins was één van Depp's jeugdobsessies).

In 2008 viel de naam van Tim Burton als regisseur en het script zou geschreven gaan worden door John August. Deze zomer bevestigde Depp dat hij de hoofdrol voor zijn rekening zal gaan nemen. Dit wordt alweer de achtste samenwerking tussen Burton en Depp; momenteel is het duo nog druk bezig met Alice in Wonderland.

Volgens producer Graham King is het project eindelijk klaar om van start te gaan. Toen SciFi Wire hem vroeg hoe het zat met Dark Shadows, zei King het volgende: "We’re actually going to shoot that film next September/October with Tim Burton and Johnny."

Volgens King gaat Dark Shadows voorbij aan de Twilight wereld van emo vampieren. Verder valt er weinig over het script te zeggen, aangezien John August's laatste versie momenteel herschreven wordt.

Dark Shadows was van 1966 tot en met 1971 te zien op ABC. De soap introduceerde het populaire personage Barnabas Collins pas na een jaar. Naast de komst van Collins werd de show beroemd door de introductie van vele supernatuurlijke elementen in de reeds ingeburgerde soap-formule. De 1200 afleveringen vertelden verhalen, die verder reikten en meer vernieuwden dan de meeste middagtelevisie van toen. Het gaat hier om elementen als tijdreizen, parallelle universa en vele monsters.



NieuwsFilm

meest populair