Algemeen

Meer duidelijkheid over James Camerons volgende film

Het is niet helemaal wat we verwacht hadden...

door Jan-Peter Rook op 11.12.2009 om 01:21 in Algemeen
Gisteren vernamen we dat James Cameron bezig is met een nieuwe sciencefiction film voor Fox, geschreven door Shane Salerno. Het project wordt beschreven als een 'event film', die zich in de toekomst afspeelt. Verder was er nog helemaal niets bekend over de film, maar Salernos betrokkenheid leidde tot speculatie dat het hier ging om Doomsday Protocol. Dit is een script dat Salerno vorig jaar aan Fox heeft verkocht.

Dit is niet het geval, zo blijkt nu. Cameron verschafte gisteravond duidelijkheid tijdens een interview vanaf de rode loper van de Londense première van Avatar. De film wordt een 3D remake van Fantastic Voyage, waarbij Cameron enkel zal produceren.

De originele film kwam uit in 1966 en gaat over een Russische wetenschapper, die ontdekt hoe hij dingen kan verkleinen, zonder dat deze na een tijdje weer hun normale vorm aannemen. Dan wordt er een aanslag op hem gepleegd. waarna hij in een coma terecht komt. Een Amerikaans team wordt vervolgens verkleind en in zijn bloedbaan losgelaten, om de bloedprop bij zijn hersenen te verwoesten. Dit wordt echter gedaan met ouderwetse technologie, dus ze hebben maar een uur voordat ze weer groot worden. Ondertussen ondervindt het team hinder van het immuunsysteem van de wetenschapper, dat het op hen voorzien heeft.

Aangezien Cameron de film dus enkel prouceert, kan men weer vrolijk doorgaan met het raden naar zijn volgende regie-klus. De opties die momenteel openstaan zijn het langverwachte Battle Angel, het oceanische drama The Dive of een segment voor Heavy Metal. Het kan natuurlijk ook iets heel ander zijn...

Voor de mensen die er maar geen genoeg van kunnen krijgen, hieronder nog een keer de trailer voor Camerons Avatar (meer trailers):2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasG

Avatar

Avatar? nooit van gehoord...

SunChaser

Avatar

[q]Voor de mensen die er maar geen genoeg van kunnen krijgen[/q]

Ik denk dat de redactie van FT er geen genoeg van krijgt :P

nieuwslaatste nieuws

meest populair