Algemeen

James Cameron over Terminator Salvation

De regisseur van T1 en T2 geeft zijn ongezouten mening.

door Jeffrey op 18.12.2009 om 13:24 in Algemeen
Tijdens de opnames van Terminator Salvation claimde regisseur McG dat zijn film de goedkeuring had gekregen van James Cameron, de regisseur van de eerste twee Terminator-films. Dat was wellicht niet helemaal het geval. In een interview met UGO Movie Blog zegt Cameron dat hij het vierde deel in de reeks niet authentiek en vernieuwend genoeg vindt. Hij vindt McG's verderzetting van de franchise niet beschamend, maar voelt zich er toch wat ongemakkelijk bij. Letterlijk zegt Cameron het volgende:

Yeah I did see it. It probably didn't get a fair day in court because I had to watch it at night when I got home from work, over a period of two or three nights. I think Sam [Worthington] is remarkable in the film because, well, I think Sam is remarkable in anything he does. Interestingly, I think McG did a good job in the sense...I think he was almost too referential to the mythos of the first and second film. He over-quoted them in a way? It didn't feel to me to be enough of a reinvention. I mean the thing we did with the second film is that we reinvented the first film completely; spun it on its ass and made the Terminator the good guy, and came up with a whole new concept for a villain, it felt fresh. I didn't feel the fourth picture was fresh enough. It also lacked a certain stamp of authenticity because Arnold wasn't in it. I mean, he was in it briefly, digitally, but that's not the same thing. (...) I didn't think it was bad. I didn't think it was embarrassing. I don't think he let the franchise down in some huge way, but I did feel some sort of unease that it didn't go beyond.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

Tja.. de man heeft een geweldige film neergezet in de vormvan T2..
En desondanks dat hij het genuanceerd zegt, bedoeld hij er gewoon mee dat hij T4 niks vond..

Merlin

Avatar

Nieuws! Volgende deel heet "Terminator: Beyond". Ik geef niks om de mening van Cameron; als hij het beter kan moet hij het vijfde deel maar gaan regisseren. En niet authentiek zonder Schwarzenegger? Kom op zeg!

Breug

Avatar

Merlin "Nieuws! Volgende deel heet "Terminator: Beyond". Ik geef niks om de mening van Cameron; als hij het beter kan moet hij het vijfde deel maar gaan regisseren. En niet authentiek zonder Schwarzenegger? Kom op zeg!"

Ja idd, laat hem maar eens een goede terminator film maken voordat hij oordeelt over.. shit.

Bateman

Avatar

Merlin "Nieuws! Volgende deel heet "Terminator: Beyond". Ik geef niks om de mening van Cameron; als hij het beter kan moet hij het vijfde deel maar gaan regisseren. En niet authentiek zonder Schwarzenegger? Kom op zeg!"


Je geeft als filmliefhebber niks om de mening van James Cameron? Grappig. Smiley face
In mijn opinie vat de beste man in een paar zinnen perfect samen wat er mis was met Salvation. Hij was vermakelijk, maar door de kwaliteit van de eerste en vooral de tweede film (de derde bestaat gewoon niet) hebben vele liefhebbers een te hoge verwachting bij "een Terminator Film". Deel 2 is in zoveel punten uniek dat het een tijdloze film is geworden, en waarschijnlijk ook wel even zal blijven. Salvation heeft dat helemaal niet. Das gewoon een actiefilm in het Terminator-universum. Die zijn we over een paar jaar gewoon weer vergeten.

Maar goed, Als Cameron hem niet geregisseerd heeft kunnen we ook geen Cameron-film verwachten...

Decepticon

Avatar

Merlin "Nieuws! Volgende deel heet "Terminator: Beyond". Ik geef niks om de mening van Cameron; als hij het beter kan moet hij het vijfde deel maar gaan regisseren. En niet authentiek zonder Schwarzenegger? Kom op zeg!"
Inderdaad, ik ben het helemaal met jouw en Breug eens. Die Cameron heeft best wel een grote bek. Waarom maakt hij geen nieuwe Terminator en waarom heeft ie het dan ook niet over T3? "We reinvented the first film completely?" Laat me niet lachen! Boehoe, we maken de Terminator de good guy, wat inventief. Als ie niks beters te melden heeft over een frisse draai.
Ik vind T1 altijd nog beter dan T2.

DarthDavid

Avatar

Decepticon "
Ik vind T1 altijd nog beter dan T2."


Um, hij heeft ze toevallig wel allebei geregisseerd...
Als er iemand recht van spreken heeft is hij het wel!

Decepticon

Avatar

DarthDavid "Um, hij heeft ze toevallig wel allebei geregisseerd...
"
Dat weet ik wel, ik vind T1 beter dan T2.

WoUtoMatiC

Avatar

Ik vind dat Cameron best een mening mag hebben over T4. Uiteindelijk heeft hij alles bedacht. Daarbij is hij behoorlijk diplomatiek, want T4 was eigenlijk gewoon poep.

'Doe het dan zelf' is trouwens een shit-argument. Alsof je alleen kan oordelen over iets wat je zelf heel goed kan?

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Hij had er gewoon verder mee moeten gaan en T3 nooit toe moeten laten, dat was gewoon de miskleun van de eeuw.....

Met de techniek en kennis en ervaring en kwaliteit van de hedendaagse filmwereld had hij nu zoals hij met Avatar heeft gedaan een kei van een Terminator film neer kunnen zetten.

Maar goed, hij heeft dit laten varen en we krijgen er een actie Terminator triologie voor terug van MCG, so be it....

Breug

Avatar

Decepticon "Inderdaad, ik ben het helemaal met jouw en Breug eens."

Uhh, je begrijpt dat het sarcastisch bedoelt was he? Ik ben het namelijk absoluut niet eens met hem.

Decepticon

Avatar

Breug "Uhh, je begrijpt dat het sarcastisch bedoelt was he? Ik ben het namelijk absoluut niet eens met hem."
Nee in 1e instantie niet. Ik dacht dat je doelde op de laatste, niet op de 1e 2 films.

Denk niet dat JC ooit nog een Terminator gaat maken. Ik ben wel tevreden met McG.

NieuwsFilm

meest populair