Algemeen

Geen sneeuw maar dollars voor Avatar

Monsteropbrengsten liggen in het vooruitzicht voor James Cameron.

door Bram de Groot op 24.12.2009 om 15:15 in Algemeen
Op dinsdagavond is Avatar de $100 miljoen gepasseerd in de States en wereldwijd heeft de film al $300 miljoen verdiend. Deze cijfers zijn mede te danken aan een succesvolle maandag en dinsdag. Waar het maandag nog $16,4 miljoen binnenhaalde, mocht er gisteren bijna eenzelfde bedrag ($16,1 miljoen) worden bijgeschreven.

Dit zijn indrukwekkende cijfers. Alleen The Dark Knight ($20,9 miljoen) en de eerste Transformers ($27,9 miljoen) deden het op een dinsdag beter. De laatste telt niet echt, aangezien de film van Michael Bay op een dinsdag in première ging.

De blockbuster van James Cameron staat nu op $109,5 miljoen in Noord-Amerika en $191,8 miljoen in de rest van de wereld. Dat is $301,3 miljoen in vijf dagen. In Nederland heeft de film al ruim €1 miljoen opgebracht. En de kerstvakantie is nog lang niet voorbij.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

sleepyA

Avatar

1 miljoen hmm, kaartjes om makkelijk te maken: 10 euro??
1000.000/10 = 100.000 mensen
ongv 16500.000 mensen in nederland

1 op de 165 mensen van Nederland zijn naar avatar gegaan, maarjah, komt waarschijnlijk door het weer :P

Remco

Avatar

Oke maar niet iedereen kent de film. Echte filmfans volgden dit project op de voet maar om me heen zijn er tig mensen die er nog nooit van gehoord hadden. Plus het is een genre film Titanic is wat toegankelijker. De meeste mensen weten vaak niet eens het verschil tussen Star Trek of Star Wars ;).
Maar mond op mond reclame doet een hoop en naar mijn mening zal Avatar een film zijn die dagelijks een goede opbrengst zal genereren in tegenstelling tot een film als Twilight die het van een goed weekend moest hebben maar daarna gauw zakte. Met de kerst zal hij zeker in Amerika flink wat geld opbrengen. De wereldwijde opbrengst is tegenwoordig veel belangrijker, vroeger was Amerika waar het geld vandaan kwam en dan nog een restje uit de rest van de wereld. Nu zijn er genoeg films die buiten Amerika veel meer opbrengen dan in het land zelf.
Een erg goed voorbeeld is 2012:
In Amerika: $159,951,356
Buiten Amerika: $574,100,000

debart

Avatar

Zo kan ik het geld ook wel makkelijk terug verdienen als je net zoals ik godverdomme 13 euro voor een kaartje moet betalen!
Ik vind dat echt niet normaal.
Weet je hoeveel films ik moet downloaden om dat terug te verdienen :P

roc12345

Avatar

Als je echt publiek wil winnen moet je weten wat de audience wil zien
en wat de aantrekkingskracht zal zijn om mensen naar de bios te trekken

zoals ik noem maar een paar voorbeelden obama vs megan fox etc iets dat heel de wereld wil zien

Wachtmeester

Avatar

debart "Zo kan ik het geld ook wel makkelijk terug verdienen als je net zoals ik godverdomme 13 euro voor een kaartje moet betalen!
Ik vind dat echt niet normaal.
Weet je hoeveel films ik moet downloaden om dat terug te verdienen :P"


13 euro? hoe krijg je dat voor elkaar? Ik heb er 8,50 voor betaald.

UniMatriX

Avatar

Avatar mag zich nu dus officieel scharen in het illustere rijtje van de blockbusters zoals TDK, transformers, Harry Flopper en 2012

Marielle88

Avatar

Ik moest 12,50 betalen voor Avatar! O+
8,50 is normaal prijs, plus 2,50 omdat het 3D is en nog eens 1,50 omdat het een avondfilm was.

darmit

Avatar

Vandaag voor de tweede keer gezien, en als het kan
ga ik mss nog een keer.
Een geweldige film ervaring.

Colonel_Kurz

Avatar

Maar op woensdag verdiende Avatar alweer minder dan de Chipmunks 'Sqeakquel'...

Wachtmeester

Avatar

Colonel_Kurz "Maar op woensdag verdiende Avatar alweer minder dan de Chipmunks 'Sqeakquel'..."


Het gaat bij avatar niet om een incidentele toppositie maar om langdurig
in de bioscopen te draaien. Zo ging het ook met Titanic en Lotr.

TwilekPimp

Avatar

Gisteren naar de Imax in Adam geweest. Echt een onbeschrijfelijke ervaring...

Remco

Avatar

TwilekPimp "Gisteren naar de Imax in Adam geweest. Echt een onbeschrijfelijke ervaring..."


Ja was dat wat ? wil zelf ook naar Imax gaan in de Arena......

Merlin

Avatar

Cameron dist "fan"

Given, het lijkt op een doordachte actie van paparazzi maar het bevestigd mijn mening over Cameron ... een overgewaardere regisseur zonder veel manieren.

Prettige Kerstdagen!

Merlin

Remco

Avatar

Merlin "Cameron dist "fan"

Given, het lijkt op een doordachte actie van paparazzi maar het bevestigd mijn mening over Cameron ... een overgewaardere regisseur zonder veel manieren.

Prettige Kerstdagen!

Merlin"


Ja ach ik kan daar nooit zoveel met dat soort beelden. Stel je komt zelf bijv na een vlucht van 10 uur ergens aan en zo'n gast begint zich op te dringen en dingen uit te lokken denk dat je ook niet vrolijk zou worden eigenlijk.

Merlin

Avatar

Remco "Ja ach ik kan daar nooit zoveel met dat soort beelden. Stel je komt zelf bijv na een vlucht van 10 uur ergens aan en zo'n gast begint zich op te dringen en dingen uit te lokken denk dat je ook niet vrolijk zou worden eigenlijk."


De toelage die ik zou verdienen met het geven van interviews zal me mild stemmen ... zeker als ik business class gevlogen zou hebben. Publiciteit hoort gewoon bij meneer z'n werk. Cameron laat zich hier wel erg gemakkelijk verleiden tot onbeschoft gedrag. Blijf dan gewoon thuis.

Remco

Avatar

De clips is van Tmz dus dat wil je dat zijn van paparazzi gasten die met een vooropgezet idee een beetje interessant komen doen en een beetje stoer een reactie uitlokken en dat dan op internet gooien.
Ze zijn niet beter dan The Sun ofzo in Engeland. Zou me niet verbazen als de helft hier geknipt is en die gast al uren aan zijn hoofd aan het ouwehoeren was.
Voor mij is Cameron een geweldige regisseur af hij nou een tiran is op de set of niet.
Hij is gewoon een perfectionist en iemand die als geen ander de technische kant van film maken begrijpt en weet te verbeteren.

Decepticon

Avatar

Remco "De clips is van Tmz dus dat wil je dat zijn van paparazzi gasten die met een vooropgezet idee een beetje interessant komen doen en een beetje stoer een reactie uitlokken en dat dan op internet gooien.
Ze zijn niet beter dan The Sun ofzo in Engeland. Zou me niet verbazen als de helft hier geknipt is en die gast al uren aan zijn hoofd aan het ouwehoeren was."
Ja zo te horen in de 20 seconden kennen ze elkaar al wel wat langer dan vandaag. Je hebt paparazzi die alleen maar negativiteit proberen uit te lokken.

Decepticon

Avatar

Wachtmeester "13 euro? hoe krijg je dat voor elkaar? Ik heb er 8,50 voor betaald."
Dan heb jij hem niet in 3D gezien. En heb je waarschijnlijk een kortingskaart(zoals ik). Iedere bios rekent toch toeslag voor speelduur als de film langer dan 140min. duurt?.
Ik heb maar 2euro betaald aan de kassa, voor de bril, geen toeslag voor lange speelduur, omdat ik een kortingskaart heb bij Utopolis, dan betaal ik in feite maar 6,50 voor een film, kaartje kost 32,50 en kun je 5x voor heen. Bij de kortingskaart wordt de 1,50euro voor de lange speelduur niet berekend.

Decepticon

Avatar

debart "Zo kan ik het geld ook wel makkelijk terug verdienen als je net zoals ik godverdomme 13 euro voor een kaartje moet betalen!
Ik vind dat echt niet normaal."
Daarom boycotte Utopolis(Emmen) en Luxor(Hoogveen/Meppel) 3D films, omdat zij dat ook te duur vinden en de prijs omlaag willen hebben.Ik weet niet of ze dat strax ook weer gaan doen als Avatar uit de bios is. Die inkomsten wilden ze natuurlijk niet missen.
Maar ga idd maar als gezin met bijv. 2 kinderen eens naar een 3D film, moet je kijken wat je dan betaalt!! En dan heb je nog geen eens drinken en een zakje chips voor de kids. Dat is echt aso wat dat kost, daar moesten ze eens boetes voor uitdelen, ik koop al geen chips of maltesers meer in de bios, gvd wat is dat extreem duur.

Remco

Avatar

Wat ik weet is vaak dat de bioscopen in het begin van een release van een film weinig verdienen. Het grootste percentage gaat naar de studio's toe. Bioscopen moeten vaak dus vooral verdienen aan het eten etc. Maar ben het met je eens dat het echt te gek is af en toe. Popcorn met een cola was een keer ergens 6 euro !.
Maar voor de ervaring op zich heb ik het extra geld wel over net als The Dark Knight in Imax dat vond ik het echt wel waard eerlijk gezegd.
Maar dat bioscopen meer gaan rekenen omdat een film langer duurt dan twee uur vind ik wat te ver gaan.

NieuwsFilm

meest populair