Speelt James McAvoy Ian Fleming?

Biopic over over de geestelijk vader van James Bond is aangekondigd.

Hoewel het leven van James Bond auteur Ian Fleming al in diverse tv films uit de doeken werd gedaan, is er verassend genoeg nog nooit een Fleming biopic voor op het witte doek verschenen.

Als we de filmwebsite Pajiba moeten geloven dan zou dit nog weleens snel kunnen gaan veranderen. Zo kondigde de website aan dat er aan een film wordt gewerkt met de werktitel Ian Fleming. Bovendien zou er al sprake zijn van een budget van 40 miljoen dollar.

Het meest spraakmakende nieuws is dat naar verluidt James McAvoy (Wanted, Atonement) aan het project verbonden zou zijn. Hij zal als het goed is de rol van de jonge Ian Fleming gaan vertolken. Eerder werd deze al in 1990 gespeeld door de zoon van Sean Connery in de tv film Spymaker.

Het door Matt Brown geschreven script, gebaseerd op Andrew Lycett's boek Ian Fleming: The Man behind James Bond, focust zich op de oorlogsjaren van de auteur, die gedurende de tweede wereldoorlog in de Royal Navy’s Naval Intelligence divisie werkzaam was.

Op dit moment is er nog geen regisseur aan het projekt verbonden en ook het verwachtte vervolg op Wanted zou kunnen betekenen dat de film voorlopig nog uitgesteld wordt.

De vraag blijft: Willen we wel een biopic over Ian Fleming? In principe zijn alle elementen voor een goede film aanwezig en McAvoy lijkt geschikt voor de rol. Het is dan nu nog slechts afwachten op een bevestiging van de acteur zelf.



NieuwsFilm

meest populair