Algemeen

Nieuwe foto Disney's Rapunzel

Raponsje ontdekt liefde, humor, avontuur en haar... veel haar.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey op 03.01.2010 om 16:31 in Algemeen
De Franse website DisneyPixar heeft een nieuwe foto vrijgegeven van Rapunzel, de aankomende 3D-animatieverfilming van het klassieke sprookje van de gebroeders Grimm. Het betreft een scan uit het filmtijdschrift Studio CinéLive.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
In de film wordt prinses Raponsje (stem van Mandy Moore) meegenomen door een heks en opgesloten in een hoge toren. In haar tienerjaren slaagt ze erin om te ontsnappen, en stort ze zich samen met een onstuimige bandiet (stem van Zachary Levi) in een hilarisch avontuur. Vanaf 1 december 2010 in de Nederlandse bioscoop.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Planethugo

Avatar

Chuck!

Verder ben ik nooit zo een disney-fan geweest. Het slaat ook niet echt meer aan getuige de princes & the frog film. Pixar is de toekomst

esteban

Avatar

Wat achtergrondinformatie zou niet misstaan. Dit project loopt al van 2005 en zou normaal gezien in 2009 onze zalen al bereikt moeten hebben. Dat dit niet gebeurde hoeft geen slecht nieuws te zijn. Toen 'Pixar' (om even snel te veralgemenen) plots de plak zwaaide bij 'Disney', zijn heel wat zaken die in productie waren meteen afgevoerd. Deze (toen nog) 'Rapunzel Unbraided' daarentegen werd de hand boven het hoofd gehouden. Veel heeft te maken met de techniek betreffende de animatie waar ze bij 'Disney' op dat moment aan sleutelden.

Wat betreft die animatievorm, de kans zit er in dat mensen die zich zorgen maken om de computeranimatie alsnog opgelucht adem kunnen halen. Deze nieuwe techniek zou de film via 3D-animatie het uitzicht moeten geven van een beeld dat het beste kan omschreven worden als een 'levend schilderij'.

Verbazend genoeg gaven de allereerste bewegende beelden (slechts enkele seconden, reeds in 2005 te zien geweest) inderdaad die indruk. Het enige dat ik er nu nog kan van terugvinden is het volgende filmpje (vervormd, scheef gefilmd van een scherm en droevige kwaliteit) :

http://www.youtube.com/watch?v=kRO6EHhPr5g

Reden genoeg om tóch benieuwd te zijn, lijkt me.

Mark

Avatar

Ik vind de kleuren goed gekozen, die personages hard en de achtergrond waziger, geeft mij het gevoel dat het een iets oudere productie is. Er zit ook veel detail in die gezichten, die gast heeft zelfs een deuk in zijn wang als hij lacht. Het enige negatieve vind ik nu die belichting, dat is iets te fel. Ze zitten bovenin een toren en er staan iets van 10 schijnwerpers op die figuren gericht, dat kan ook iets minder.

Ziet er niet slecht uit!

aintiastinker

Avatar

Het is toch al zeker 5 jaar bekend dat dit een 3d animatie zou worden, mensen.

Rien

Avatar

Ik dacht ook dat een hand getekenende animatie film zou worden! Jammer :(.. Helemaal met je eens verder over Pixar!

Robkorv

Avatar

De scan ziet er anders wel verdomd leuk uit.

LuCos

Avatar

LMF "Verdorie, ik dacht dat dit een tekenfilm ging worden zoals The Princess and the Frog.
Ik vind dat Disney zich beter kan bezighouden met 2D animatiefilms, hun 3D animatiefilms zijn altijd zeer middelmatig. Laat dat werk maar over aan het meesterlijke Pixar!"


Helemaal mee eens!!

LMF

Avatar

Verdorie, ik dacht dat dit een tekenfilm ging worden zoals The Princess and the Frog.
Ik vind dat Disney zich beter kan bezighouden met 2D animatiefilms, hun 3D animatiefilms zijn altijd zeer middelmatig. Laat dat werk maar over aan het meesterlijke Pixar!