Algemeen

Avatar de nummer 2 film ooit

Hoe lang gaat het succes van de Na'vi nog duren?

door Bram de Groot op 08.01.2010 om 08:00 in Algemeen
Het wordt misschien een beetje eentonig, maar James Camerons Avatar heeft wederom een mijlpaal bereikt. De film over de blauwe metershoge Na'vi heeft sinds woensdag, op één film na, het meeste geld in het laatje gebracht. En dat na slechts 20 draaidagen.

In de States staat de 3-D blockbuster op $374,4 miljoen en daarmee 12de in de All-time USA Box Office. Buiten de VS heeft Camerons kaskraker al $760,9 miljoen binnen geharkt.

Het totaal bedrag staat nu op $1.135.383.229 en daarmee gaat de film langs The Lord of the Rings: The Return of the King, dat in 2003 $1.119.110.941. Camerons eigen Titanic is nog altijd ver weg, met $1.842.879.955. De vraag is nu hoelang het succes van Avatar nog aanhoudt.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bee

Avatar

Is dit bedrag van de titanic $1.842.879.955. incl. de verkopen van de videobanden/dvd's/blu-rays??? Als dat zo is dan zal Avatar daar ook wel over heen gaan denk ik.

meanrat

Avatar

Ik zeg 2 miljard!

geertvdheide

Avatar

Vraag me ook af of het bedrag van Titanic gecompenseerd is voor inflatie en de toename van de ticket-prijzen. Als dat niet zo is, dan is de vergelijking krom.

Het aantal verkochte kaartjes / dvd's is eigenlijk ook een betere maatstaaf dan de opbrengst. Neemt niet weg dat Avatar het financieel gezien monsterlijk goed doet.

Sha

Avatar

Dat bedrag van de Titanic is niet verrekend met inflatie... en deze bedragen zijn alleen van de box office, dus heeft niets met dvd/video banden te maken Smiley face

Stok

Avatar

Ik ben benieuwd hoeveel de film op had gebracht als het niet in 3D zou zijn.

GREAT martial art fan

Avatar

Ja man, zeg dat is hier toch niet te doen. Als het zo doorgaat denk ik wel dat hij over Titanic gaat gaan. Tenminste als het succes nog een tijdje aanhoudt.

Planethugo

Avatar

Stok "Ik ben benieuwd hoeveel de film op had gebracht als het niet in 3D zou zijn."
als t niet 3d was dan had cameron natuurlijk nooit zo een budget gekregen ;)

Aston

Avatar

En ik moet er nog heen! Kan je nagaan.

Damn, steeds als ik er heen wil, komt er iets tussen. In mijn eentje gaan vind ik ook weer zozo.

Sandvink

Avatar

Ben benieuwd wat Titanic dan op zou leveren als het 3d was ;)

timdekw

Avatar

En ik ben al 3 keer geweest en ga sowieso nog 2 keer, moet je nagaan.

Maartus

Avatar

Je zal wel druk zijn dan..

benjamin

Avatar

Stok "Ik ben benieuwd hoeveel de film op had gebracht als het niet in 3D zou zijn."


Dan zou het gewoon niet dezelfde film zijn.

DanielC

Avatar

timdekw "En ik ben al 3 keer geweest en ga sowieso nog 2 keer, moet je nagaan."


ben 1 keer geweest, en vond dat genoeg ... was helaas niet zo enthousiast als anderen. De film had van mij een stuk volwassener (lees 16+) mogen zijn, maar het zag er wel prachtig uit!

Remco

Avatar

Over Titanic heen zal die niet gaan opbrengst in Amerika is daarvoor te weinig. en ook al haalt tie een miljard buiten amerika dan nog haalt tie Titanic niet in. Opbrengsten zijn in Amerika ook al aan het dalen....

VLT

Avatar

DanielC "ben 1 keer geweest, en vond dat genoeg ... was helaas niet zo enthousiast als anderen. De film had van mij een stuk volwassener (lees 16+) mogen zijn, maar het zag er wel prachtig uit!"

Ben het volledig met je eens..ik bleef vooral achter met een disney-gevoel en na een halfuur heb je de 3-D dan ook weer wel gezien op paar scenes na.

NieuwsFilm

meest populair