Gambit van The Coens blijft rondwaaien

Misdaadremake zoekt maatschappij.

Joel en Ethan Coen, beter bekend als The Coen Brothers, schreven geruime tijd terug het script voor de remake van misdaadfilm Gambit uit 1966. Lange tijd leek het project stil te liggen, maar nu komt er volgens de website Indiewire toch enige schot in. Producent Mike Lobell schijnt flink aan het lobbyen te zijn om de film alsnog van de grond te krijgen.

In de originele Gambit uit 1966 heeft Harry Dean (Michael Caine) een plan voor een grote roofoverval en schakelt daarvoor de hulp in van Nicole Gang (Shirley MacLaine), een nachtclubdanseres in Hong Kong. Het plan loopt echter niet geheel naar wens. Bekijk hier de trailer van het origineel.

De geruchten over de verfilming kwamen al in 2004 naar boven. Ondanks dat namen als Colin Firth, Ben Kingsley en Jennifer Aniston aan de remake verbonden waren, werden de plannen verdrongen door No Country For Old Men (2007), de succesfilm van The Coens. Later werd er beweerd dat Bo Welch (The Cat in The Hat, 2003) het script aan het herschrijven was om de film vervolgens zelf te regisseren. Mike Lobell heeft het script nu bij meerdere filmmaatschappijen aangeboden, maar heeft het nog niet helemaal rond kunnen krijgen.

NieuwsFilm

meest populair