Webb voor Spider-Man reboot?

Het gaat snel bij de nieuwe Spider-Man.

Of je het er mee eens bent of niet, de Spider-Man reboot is een feit. Voor de mensen die dit niet kunnen verdragen, kunnen via een website een petitie ondertekenen waarmee de oprichter van de site tracht Sony te overtuigen om de franchise terug te geven aan Sam Raimi, de regisseur van de eerste drie delen. Sony gaat in ieder geval met volle moed aan de slag met de aangekondigde reboot. Sterker nog, ze hebben al een regisseur op het oog. Boven aan de lijst staat namelijk Marc Webb, de regisseur van het uitstekend ontvangen (500) Days of Summer.

Op het eerste oog lijkt dit een verrassende keuze. Webb maakte zijn debuut met de eerder genoemde romkom en heeft nog weinig tot geen ervaring met big-budget films. Daartegenover staat dat Sony een heel andere insteek wil, dan bij de afgesloten Spider-Man trilogie. De nieuwe versie moet "gritty" worden, dus meer scherp realistisch. Webb liet in (500) Days of Summer zien dat hij goed kan omgaan met jonge karakters en hun gevoel. Een regisseur als Webb past daarom hoogstwaarschijnlijk beter bij de nieuwe Spidey dan iemand als Raimi.

Het script van Jamie Vanderbilt gaat in op de high school jaren waarin het karakter van Peter Parker ontwikkelt. Dit element moet net zo belangrijk worden als de actiescènes, die ongetwijfeld niet achterwegen blijven.

Allemaal zeer verrassend. Het wordt dus vermoedelijk geen grote naam als Cameron of Bay. Het is echter oppassen dat het geen Twilight wordt. De website Joblo.com doet de suggestie om Anton Yelchin (Terminator Salvation) te casten voor de titelrol.



NieuwsFilm

meest populair