Algemeen

Lionsgate koopt rechten Terminator

En dat voor een zeer zacht prijsje lijkt het.

door FilmTotaal op 14.01.2010 om 18:10 in Algemeen
The Los Angeles Times schrijft vandaag dat het bod van Lionsgate voor de rechten van de Terminator-franchise, zeer waarschijnlijk het hoogste is. De prijs die is geboden bedraagt $15 miljoen cash, plus 5% van de opbrengsten van alle toekomstige films. Sony Pictures en Warner Bros. kunnen nog hoger bieden, maar moeten dit dan wel op zeer korte termijn doen.

De rechten worden verkocht door Halcyon, de productiemaatschappij achter Terminator Salvation. De nieuwe eigenaar kan door de aankoop van de rechten nieuwe films, tv-series en spin-offs maken van de franchise. De rechten van de eerdere films vallen er niet onder. Er bestaat een grote kans dat regisseur McG zijn Terminator trilogie niet afmaakt. Salvation werd matig ontvangen en deed het in de Amerikaanse bioscopen minder dan verwachten. Lionsgate zal zeer waarschijnlijk kiezen voor een nieuwe aanpak.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

UniMatriX

Avatar

Deel 4 was idd niet wat we hadden verwacht.
Het lijkt mij dat deze frisse wind in de vorm van het verkopen van de rechten dus ook geen kwaad kan.

Oboema

Avatar

Stel je had deel 1 t/m 3 niet gezien. Wat blijft er dan nog van het verhaal van deel 4 over? Het is dan niet meer dan een standaard actiefilm. Je kan natuurlijk nog alle kanten op met het verhaal, we kunnen immers tijdreizen :E, dus ik hoop dat ze er wat beters van gaan maken.

Deweb

Avatar

Ik had deel 1 t/m 3 niet echt gezien, en ik moet zeggen dat de film me enorm is bevallen. Toch wel iets meer dan een standaard actiefilm.

Decepticon

Avatar

Oboema "Stel je had deel 1 t/m 3 niet gezien. Wat blijft er dan nog van het verhaal van deel 4 over? Het is dan niet meer dan een standaard actiefilm."
Wat blijft er dan nog over van het verhaal van deel 1?? Beetje onzin wat je zegt. Verhaal van deel 1 is niet veel beter.

On topic: FT vergeet wel belangrijke dingen te vermelden, de deadline is 5 februari en de beslissing valt op 10 februari, als een "stalker horse" niet hoger bied, dat is als een ander die een bod wil doen, die minimaal 750.000 dollar hoger ligt.

roc12345

Avatar

Dat er een nieuwe reggiseur komt weten we al zeker gelukkig ,maar
ik denk dat het naar Warner Bros gaat

TwilekPimp

Avatar

Ik vind het jammer!

Als ze nu weer een nieuwe Terminator uit gaan brengen met weer een andere stijl dan haak ik echt af! Ze moeten gewoon doorgaan met de Salvation stijl en met Christian Bale dan komt er tenminste weer een uitgewerkt verhaal over meerdere films.

Nu heb je al Terminator 1 & 2 die een beetje dezelfde stijl hebben, Terminator 3 en dan Terminator Salvation. Nog één erbij is niks!

Remco

Avatar

Decepticon "Wat blijft er dan nog over van het verhaal van deel 1?? Beetje onzin wat je zegt. Verhaal van deel 1 is niet veel beter "


Sorry hoor maar als je dat vindt dan heb je echt geen verstand van goede scripts. De eerste terminator is een klassiek voorbeeld van een erg degelijk en uitgebreid script voor een sci fi aktie film. Maar goed jij vond Transformers Revenge of the Fallen een goede film dus waar hebben we het over :|

Decepticon

Avatar

Remco "Sorry hoor maar als je dat vindt dan heb je echt geen verstand van goede scripts. De eerste terminator is een klassiek voorbeeld van een erg degelijk en uitgebreid script voor een sci fi aktie film. Maar goed jij vond Transformers Revenge of the Fallen een goede film dus waar hebben we het over :|"
Dat vind ik ook, maar sorry hoor, geen verstand van scripts? Ja jij zeker wel, je zegt het zelf al, T1 degelijk, dat had Salvation ook, maar T1 uitgebreid, laat me niet lachen.
Wat is een goed script voor een film met vechtende robots van een cartoon? ROTF had een beter script moeten hebben, maar is wel goed verwerkt, maar daar ik met jou helemaal niet over discusieren, Bay-hater.

R Tomasi

Avatar

Wel jammer als ze niet doorgaan. Ik vond Salvation wel goed. Niet beter dan T1, maar wel net zo goed als T2. Ik hoop niet dat we Terminator aan het rijtje reboot/remake kunnen voegen.

jimb

Avatar

Ik vond Salvation eigenlijk wel goed, een mooie opzet/eerste deel voor een nieuwe trilogie die McG voor ogen had. Had misschien iets meer kunnen, maar de wereld en sfeer was erg goed.

Darthmar

Avatar

Salvation was matig vol met overbodige karakters. Ik had er meer van verwacht. Daarnaast wilde ze in de opvolgers van Salvation weer gaan tijdreizen want ik heb begrepen uit de interviews van de regiseur.

Het had moeten zijn;
deel 4: de opkomst van John Conner als leider van het verzet
deel 5: het ontdekken van de tijdmachine
deel 6: de uiteindelijke overwinning over Skynet.

Awas Iku Setan

Avatar

Als een film niet genoeg geld opbrengt is het in hollywood term heel simpel ; "Een flop" , naar mijn mening is Terminator Salvation alles behalve een flop .
Ik vond het een goede Scifi film met een prima Cast en genoeg Actie/SFX/VFX ( vooral de Settings ) zoals dat hoort in een Terminator flim .
Met de verschijning van de prototype van T-.... sluit dit deel makkelijk aan met de vorige Terminator -reeks .
Met het onderwerp "Tijdreizen" als verhaal is het eindeloos .
Zo eindeloos dat de plot van alle Terminator-delen ( delen 1 t/m 3 ) en ook van Terminator Salvation aan alle kanten rammeld .

Tot nu toe heb ik in ieder geval genoten van de Terminator -reeks .
Ik vrees dat ze al een Reboot in ged8en hebben met natuurlijk de bijbehoren 2D, 3D en 3D IMAX 8-) .
Dan maar hopen dat ze de Terminator -"theme" niet gaan verk8en :}.

Tatam tam tatam tatam tam tatam....:E

odracir

Avatar

Ik vond het laatste deel ook best goed. Wat mij betreft mag C. Bale ook in de andere twee delen blijven spelen

SunChaser

Avatar

Salvation was de slechtste uit de serie. Ze hadden moeten stoppen na T2. Jammer dat Cameron de rechten niet heeft gekocht en daarna nooit meer een film maakt met een terminator.

ThomasG

Avatar

Lionsgate, nice! over het algemeen nog 1 van de weinige mainstream studio's met de ballen om (voor amerikaanse standaard) controversiële films uit te brengen...ben benieuwd wat hun ermee gaan doen!

gk1515

Avatar

Zou wel willen dat Warner het zou kopen.

De films van Warner hebben een veel grotere budget t.o.v Lionsgate

NieuwsFilm

meest populair