Bioscoop Top-10

Welke films zijn de afgelopen week het meest bezocht.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Avatar (2009)


Jake Sully is een gewonde oorlogsveteraan in de toekomst, die onvrijwillig met enkele anderen naar de planeet Pandora wordt gebracht om deze te koloniseren voor de mensheid op Aarde. Deze planeet wordt bewoond door de Na'vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na'vi doen er alles aan hun volk te beschermen tegen de mensen en Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen.
Bekijk de afbeelding

Sherlock Holmes (2009)


Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) beginnen aan hun laatste zaak. Zij raken al snel verwikkeld in een duistere en dodelijke samenzwering dat gevaarlijk is voor heel Engeland.
Bekijk de afbeelding

Komt een vrouw bij de dokter (2009)


Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo's door doen ze of er niks aan de hand is.
Bekijk de afbeelding

It's Complicated (2009)


Jane (Meryl Streep) is moeder van drie volwassen kinderen, ze heeft een goedlopend restaurant in Santa Barbara, en heeft na tien jaar gescheiden te zijn een vriendschappelijke relatie met haar ex-man, advocaat Jake (Alec Baldwin). Maar wanneer Jane en Jake de stad uit zijn omdat hun zoon afstudeert, worden de zaken gecompliceerd. Een onschuldig etentje wordt iets onvoorstelbaars; een verhouding. Nu Jake hertrouwd is met de veel jongere Agness, is Jane ineens 'de andere vrouw'. Architect Adam , die is ingehuurd om Janes keuken te verbouwen, raakt betrokken bij hun hernieuwde romance. Adam komt zelf net bij van een echtscheiding en valt voor Jane. Maar hij beseft al gauw dat hij deel uitmaakt van een liefdesdriehoek.
Bekijk de afbeelding

Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel (2009)


Dave wil de drie succesvolle eekhoorns Alvin, Simon, en Theodore naar school sturen. Wat Dave niet wist is dat de drie eekhoorns zich naast de mensen niet thuis voelen. Ondertussen, wordt Ian vrijgelaten uit de gevangenis en is op zoek naar dieren die goed kunnen zingen en dansen. Hij vindt drie Chipettes en kan niet wachten om hen beroemd te maken en zo wraak te nemen op de drie eekhoorns.
Bekijk de afbeelding

De hel van '63 (2009)


Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die een startbewijs veroveren bevinden zich soldaat Henk Buma (Cas Jansen), boerenzoon Sjoerd Lelkama (Lourens van den Akker), arbeider Kees Ferwerda (Chris Zegers) en verpleegkundige Annemiek (Chava voor in 't Holt). Alle vier hebben zo hun reden om deze tocht der tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht, ook voor Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek, als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.
Bekijk de afbeelding

Anubis en wraak van Arghus (2009)

Cast:

In 'Anubis en wraak van Arghus' gaan de Anubis bewoners naar een oud landhuis omdat Appie jarig is. Tijdens het horrorfeestje slaat de klok twaalf en begint het huis te spoken; de piano speelt uit zichzelf en achter een dichte deur zit een echt spookhuis. Als ze een voor een verdwijnen, denkt Appie dat het huis bewoond wordt door een vampier en is hij vastbesloten om hem te zoeken. Maar Nienke twijfelt, waarom vindt ze overal in huis boodschappen over vriendschap en eenzaamheid ? En is de vreemde man die in huis ronddoolt een hulpje van de vampier, of probeert hij hen iets duidelijk te maken ?
Bekijk de afbeelding

The Men Who Stare at Goats (2009)


Bob Wilton (Ewan McGregor) is een reporter in Irak en op zoek naar een goed verhaal. Dan ontmoet hij Lyn Cassady (George Clooney) die beweert lid te zijn geweest van een speciale afdeling voor Amerikaanse soldaten in Irak met paranormale krachten. Om misschien wel het verhaal van zijn leven te schrijven gaan ze samen op zoek naar het hoofdkwartier. Daar ontmoeten ze oprichter (Jeff Bridges) en afdelingschef (Kevin Spacey).
Bekijk de afbeelding

Old Dogs (2009)


Wanneer twee vrienden en tevens collega's het helemaal lijken te hebben gemaakt worden plots hun plannen gedwarsboomd. Zij moeten twee weken op een zesjarige tweeling passen. Maar wat moeten de twee mannen ermee? Ze nemen de kinderen mee naar een zomerkamp waar zij door de kampleider worden aangezien als homo-koppel. Voor de zekerheid houdt hij een oogje in het zeil.
Bekijk de afbeelding

Brothers (2009)


De Deense broers verhouden zich tot elkaar als Kain en Abel. De oudste heeft een leuk gezin en gaat in opdracht van de Verenigde Naties naar Afghanistan. Een man met een gezin, een beroep en een missie. De jongste komt net uit de gevangenis, en weet niet goed wat hij met zijn leven wil. Hij scharrelt het een beetje bij elkaar, en ziet wel waar het uitkomt. Veel aanzien wint hij daarmee niet. Aan de buitenkant vormen de broers de deugd en de ondeugd, aan de binnenkant is het lang zo simpel niet. Het noodlot dient zich aan in de vorm van een korte, hevige explosie. Een helikopter in Afghanistan verdwijnt van de kaart, en de man op missie belandt in een donkere grot, bewaakt door Taliban-strijders. Wat doe je als je met een pistool op je hoofd wordt gedwongen iets te doen wat je nooit, en aan niemand kunt verantwoorden? Wat doe je als je na je dood thuis komt bij een vrouw, een broer en twee kinderen die het best gezellig met elkaar hebben? Wat is liefde? Wat is schuld? Wat is verraad?



NieuwsFilm

meest populair