Algemeen

Staat Cloverfield 2 nog op de kaart?

J.J. Abrams vertelt ons meer.

door Bram de Groot op 18.01.2010 om 10:08 in Algemeen
MTV heeft de producent J.J. Abrams kunnen vragen hoe het ervoor staat met het vervolg op het succesvolle Cloverfield uit 2008. Dit is wat de regisseur van Star Trek te melden had: "We're working on something right now with that and again, you know, it's early stages." Inderdaad geen uitgebreid antwoord, maar het betekent echter wel dat er een tweede deel aan zit te komen.

Naast een vrij intensieve reclame campagne, viel Cloverfield ook op door de lage productiekosten van $25 miljoen. Wereldwijd werd er ruim 170 miljoen dollar opgehaald. De film van Matt Reeves (Let Me In, 2010) vertelde het verhaal over vijf jonge New Yorkers die een afscheidsfeestje gevenvoor hun vriend op de avond dat een gigantisch monster de stad aanvalt. De film is een verslag van hun pogingen om deze onwerkelijke en gruwelijke gebeurtenis te overleven, verteld vanuit het perspectief van hun video-camera.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Cloverfield was voor mij een van de grootste tegenvallers. Het idee was leuk, een godzilla-achtige film op Blair Witch achtige wijze. Maar als je een realistische film wil maken, ga je wel erg op je muil als je dialogen zo vreselijk plat zijn, je acteurs stuk voor stuk fotogenieke babes en hunks zijn en mensen na doorboord te zijn met staaldraden gewoon nog vrolijk door kunnen rennen.

Daarbij betekent dit bericht zeker niet dat Cloverfield 2 eraan zit te komen. Ze zijn er mee bezig, maar meer ook niet. Kan gerust dat dan wel schrijvers ermee stoppen omdat ze er niet meer in geloven, of de studio zelf de stekker eruit trekt (Spiderman 4?). Maar goed, ik zit er in ieder geval niet zo op te wachten. Ik geloof niet zo in het succes van deze franchise als hetzelfde team erachter zit.

Sha

Avatar

En ik vond Cloverfield juist geweldig Smiley face

Daarmee wil ik niet zeggen dat een sequel een goed idee is, maar ik ben gematigd positief over een eventuele voortzetting van het verhaal.

VLT

Avatar

Ik vond die toch ook geslaagd!!
Had eens gelezen dat de 2de film zich op hetzelfde moment zou afspelen (dus wnn het monster opduikt) maar dan vanuit een ander perspeftief nl. een andere persoon met een camera..

roc12345

Avatar

Hmm wordt wel moeilijk om het te overtreffen

corne112

Avatar

Doe maar niet,

vond et een Ruk film om het zo maar te zeggen :P

leuk idee hoor die hand camera, maar dat bewegende beeld heel de tijd, bahbah + von het verhaal nou ook niet zo bijster sterk, neee k vond het zonde van me geld

timdekw

Avatar

En ik was daarentegen weer zeer aangenaam verrast door de film. Zo zie je maar hoe de meningen kunnen verschillen.

Ik vond de film vooral goed, omdat ik niet wist wat ik moest verwachten. Daarom zit ik ook niet op een vervolg te wachten.

Robintje

Avatar

Toevallig gister weer Cloverfield gekeken, genoten van deze film.

ik hoop dat ze een deel 2 zeker gaan uitbrengen ( mits hetzelfde monster ) OOFFFF als je goed hebt opgelet:

die wazige spinnen die van dat ding zijn rug vallen is denk ik niets voor niets.

maar waarom ik denk dat er een deel 2 komt:

op het einde van de film zie je het koppeltje in de trein zitten en staat de camera naar de zee toe.. net voordat de camera terug draait zie je nog ( waarschijnlijk ) nog zo'n monster het water induiken.

dus ik zie een deel 2 komen... T+)

Sha

Avatar

RobinRow2 "op het einde van de film zie je het koppeltje in de trein zitten en staat de camera naar de zee toe.. net voordat de camera terug draait zie je nog ( waarschijnlijk ) nog zo'n monster het water induiken.

dus ik zie een deel 2 komen... T+)"
Over goed opletten gesproken... dat zijn beelden van Rob en Beth VOOR alle gebeurtenissen in de film. En ze zitten in een reuzenrad, geen trein. Daarbij komt ook nog eens dat het waarschijnlijk niet eens het monster is wat in zee stort. Volgens de virals die toen gebruikt zijn als promotie van de film was het een deel van een satelliet dat neerstortte... en al dan niet de oorzaak was van het 'wakker worden' van Clover.

Robintje

Avatar

Sha "Over goed opletten gesproken... dat zijn beelden van Rob en Beth VOOR alle gebeurtenissen in de film. En ze zitten in een reuzenrad, geen trein. Daarbij komt ook nog eens dat het waarschijnlijk niet eens het monster is wat neerstort. Volgens de virals die toen gebruikt zijn als promotie van de film was het een deel van een satelliet dat neerstortte... en al dan niet de oorzaak was van het 'wakker worden' van Clover."


klopt, nu je het zegt heb je helemaal gelijk. is allemaal voordat Clover in de stad was, excuses !! T+)

Benja11

Avatar

meanrat "Cloverfield was voor mij een van de grootste tegenvallers. Het idee was leuk, een godzilla-achtige film op Blair Witch achtige wijze. Maar als je een realistische film wil maken, ga je wel erg op je muil als je dialogen zo vreselijk plat zijn, je acteurs stuk voor stuk fotogenieke babes en hunks zijn en mensen na doorboord te zijn met staaldraden gewoon nog vrolijk door kunnen rennen.

Daarbij betekent dit bericht zeker niet dat Cloverfield 2 eraan zit te komen. Ze zijn er mee bezig, maar meer ook niet. Kan gerust dat dan wel schrijvers ermee stoppen omdat ze er niet meer in geloven, of de studio zelf de stekker eruit trekt (Spiderman 4?). Maar goed, ik zit er in ieder geval niet zo op te wachten. Ik geloof niet zo in het succes van deze franchise als hetzelfde team erachter zit."


dan weet ik niet wat jou 'standaards' zijn maar de acteurs waren echt niet zo super geweldig kwa uiterlijk als jij zegt... niet lelijk maar ook weer geen A rated people...

benjamin

Avatar

Ik vrees voor een tweede deel, Cloverfield had een origineel concept, dat zijn ze kwijt bij een vervolg.

geertvdheide

Avatar

benjamin "Ik vrees voor een tweede deel, Cloverfield had een origineel concept, dat zijn ze kwijt bij een vervolg."

Inderdaad. De eerste film is zeker geslaagd, maar was al geen absoluut meesterwerk die rechtstreeks de geschiedenisboeken in gaat. Het leuke zat 'em deels in het feit dat het iets nieuws was, en dat het vrij indie-achtig / bescheiden was opgebouwd voor een monster-film.

In een eventueel tweede deel is het verrassingselement grotendeels verdwenen, en moet het waarschijnlijk allemaal groter en knallender. Veel kans op een minder goede film dus. Het enige positieve is eigenlijk dat het J.J. Abrams is, die kan er misschien nog wel iets leuks van maken.

Decepticon

Avatar

VLT "Ik vond die toch ook geslaagd!!
Had eens gelezen dat de 2de film zich op hetzelfde moment zou afspelen (dus wnn het monster opduikt) maar dan vanuit een ander perspeftief nl. een andere persoon met een camera.."
Ik ook!!
Maar ik denk en hoop niet dat dat het geval is wat je eens gelezen had, dat zal HELEMAAL niks nieuws brengen, een remake zeg maar.

Ik ben erg benieuwd waar het monster vandaan komt en waarom het de aarde aanvalt.

ThaMan

Avatar

Je kan beter zeggen, staat "Planet Of The Apes 2" nog op de kaart.
Al jaren wacht ik hier vol smart op

Decepticon

Avatar

ThaMan "je kan beter zeggen, staat "Planet Of The Apes 2" nog op de kaart.
Al jaren wacht ik hier vol smart op"
Ja die mag er van mij ook wel een x komen!!

Jarune

Avatar

Ik vond de film geslaagd, al had ik niet al de hoge verwachtingen ervan ondanks de briljante en groundbreaking online marketing. Ergens is paranormal activity een "opvolger" aangezien het de zelfde basis principes in marketing en hype ( lees productie kosten ) werden gehanteerd.

De truc en unieke factor was wel de handheld camera en hoe een gewone avond gezellig uitloopt op een totaal over te the top avontuur. Eerst kon ik me storen aan de lange opbouw maar dat bracht later realiteit en een eigen belevenis in de film.

Als ze al een deel 2 maken zullen ze een nieuwe truc moeten vinden. Een vervolg met een zelfde gimmick lijkt me niet logisch, ook verwacht ik van J.J. Abrams tot iet meer

Jivis

Avatar

Heb van Cloverfield genoten, ondanks het feit dat het niet allemaal bijster origineel was en de film een beetje kort... maar dat was natuurlijk omdat het amateur tapeje niet meer materiaal kon bevatten ;). De opbouw vond ik echter subliem.

Een Cloverfield 2 kan alleen maar teleurstelling en zure reviews opleveren vrees ik, maar mijn nieuwsgierigheid is wel gewekt.

Thiver

Avatar

ThaMan "je kan beter zeggen, staat "Planet Of The Apes 2" nog op de kaart."

Voor zover ik weet (en afgaande op de triviasectie van IMDb) is die film geannuleerd na tegenvallende opbrengsten en dito recensies.

Darthmar

Avatar

Planet of the Apes was een matige film

Cloverfield vond ik tegen vallen had er meer van verwacht.

Decepticon

Avatar

Darthmar "Planet of the Apes was een matige film"
Serieus? Als je dat al een matige film vond, wat vind je dan wel goed?
Kan zijn dat het je smaak van film niet helemaal is, maar Planet of the Apes was allesbehalve een matige film, goed verwerkt verhaal, goeie actie, goeie FX, goeie acteurs met goeie prestaties, er zit echt een klasse cast in.

NieuwsFilm