Een Taxi Driver reboot/remake/sequel/prequel?

Het moet niet gekker worden...

Het Deens Magazine Ekko heeft het gerucht in de wereld gebracht dat Martin Scorsese in gesprek is met Lars Von Trier om aan het werk te gaan met een reboot, sequel of prequel van de filmklassieker Taxi Driver (1976). De regisseurs zouden elkaar hebben gesproken op het Berlin Film Festival waar zij beiden aanwezig waren.

De originele Taxi Driver brengt ons Robert de Niro als taxichauffeur Travis Bickle. Bickle gaat door een reeks persoonlijke tegenslagen steeds meer walgen van de vuiligheid en de morele verrotting in zijn woonplaats New York. De uitkomst is onvermijdelijk gewelddadig. Taxi Driver is een van de vele films die regisseur Martin Scorsese samen maakte met steracteur Robert de Niro, films die model mogen staan voor het sociale realisme van de jaren zeventig. Jodie Foster en Harvey Keitel leveren in bijrollen mooi werk. Bekijk hieronder de veel geïmiteerde scene uit de film:


De filmwebsite Joblo heeft navraag gedaan bij de productiemaatschappij van Von Trier. Zij antwoordden: "we can not say anything." Het is dus nog niet duidelijk wat Scorsese en Von Trier aan het bekokstoven zijn. Het blijft voorlopig rondhangen in het geruchten circuit. Gelukkig is de naam Scorsese er nog aan verbonden.

NieuwsFilm

meest populair