Eerste plotdetails Riddick onthuld

Wat komt Vin Diesel nu weer op zijn pad tegen?

The Hollywood Reporter heeft de eerste plotdetails bekend kunnen maken van Riddick, het derde deel in de populaire filmreeks rond het gelijknamige personage.

Lionsgate onthulde het project tijdens een nachtelijke presentatie op de European Film Market, een tegelijkertijd met de Berlinale gehouden filmmarkt waar filmmaatschappijen hun films en ideeën proberen te verkopen aan geïnteresseerde geldschieters en distributeurs. Hoofdrolspeler en producer Vin Diesel was hier ook bij aanwezig.

Zo werd de film volgens THR gepitcht:

"Alhoewel aangekondigd is dat ze met het personage, populair gemaakt door Diesel, terug naar de basis willen, zal in het scenario Riddick - de meest gezochte man van de melkweg - voor dood worden achtergelaten op een verlaten planeet, waar hij te maken krijgt met "trisons" (driepotige bizons) en "modderdemonen". Daarna moet hij de strijd aangaan met twee groepen premiejagers, waarvan een op een soort raketten, jetcycles genaamd, rijdt."

Rusland is in ieder geval enthousiast. Een Russische maatschappij telde voor de distributierechten in eigen land ongeveer € 1,8 miljoen neer.

NieuwsFilm

meest populair