Bioscoop Top-10

Ook The Wolfman, Percy Jackson en Valentine's Day krijgen het niet voor elkaar.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Avatar (2009)


Jake Sully is een gewonde oorlogsveteraan in de toekomst, die onvrijwillig met enkele anderen naar de planeet Pandora wordt gebracht om deze te koloniseren voor de mensheid op Aarde. Deze planeet wordt bewoond door de Na'vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na'vi doen er alles aan hun volk te beschermen tegen de mensen en Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen.
Bekijk de afbeelding

Valentine's Day (2010)


De film vertelt het verhaal van verschillende stelletjes en vrijgezellen in Los Angeles, die het met elkaar uitmaken en weer goedmaken, enkel door de stress en verwachtingen rondom Valentijnsdag.
Bekijk de afbeelding

Percy Jackson and the Lightning Thief (2010)


The Lightning Thief is gebaseerd op de boeken van Rick Riordan. Het verhaal gaat over Percy Jackson, gespeeld door Logan Lerman, die erachter komt dat hij de zoon is van Poseidon, God van de Zee. Na onderzoek komt hij erachter dat de gehele Griekse mythologie nog bestaat. Hij komt terecht in een gevecht om de gestolen bliksemschicht van de god Zeus.
Bekijk de afbeelding

De prinses en de kikker (2009)


Tiana is een jong zwart meisje dat opgroeit in het zowel befaamde als beruchte French Quarter in New Orleans, geboorteplaats van de jazz. Temidden van deze bruisende omgeving raakt ze betrokken in een avontuur dat haar via voodoo, cajun-gebruiken en muziek tot een echte prinses maakt.
Bekijk de afbeelding

The Wolfman (2010)


Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) wordt na de verdwijning van zijn broer door diens verloofde Gwen (Emily Blunt) gevraagd hem op te sporen. Talbot keert voor het eerst sinds de dood van zijn moeder terug naar zijn ouderlijk huis, waar hij wordt herenigd met zijn vader (Anthony Hopkins). Wanneer hij zijn broers verdwijning onderzoekt hoort hij van een eeuwenoude vloek waardoor mensen, wanneer de maan vol is, in weerwolven veranderen. Om deze vloek te verbreken moet hij de wolven in het bos van Blackmoor vermoorden. Tijdens zijn jacht komt hij er achter dat ook hij dierlijke instincten bezit.
Bekijk de afbeelding

Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel (2009)


Dave wil de drie succesvolle eekhoorns Alvin, Simon, en Theodore naar school sturen. Wat Dave niet wist is dat de drie eekhoorns zich naast de mensen niet thuis voelen. Ondertussen, wordt Ian vrijgelaten uit de gevangenis en is op zoek naar dieren die goed kunnen zingen en dansen. Hij vindt drie Chipettes en kan niet wachten om hen beroemd te maken en zo wraak te nemen op de drie eekhoorns.
Bekijk de afbeelding

Edge of Darkness (2010)


Thomas Craven is een detective, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Hij gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, ontdekt hij dat ze een dubbelleven leidde. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen de bedrijfswereld en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.
Bekijk de afbeelding

Sherlock Holmes (2009)


Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) beginnen aan hun laatste zaak. Zij raken al snel verwikkeld in een duistere en dodelijke samenzwering dat gevaarlijk is voor heel Engeland.
Bekijk de afbeelding

Komt een vrouw bij de dokter (2009)


Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo's door doen ze of er niks aan de hand is.
Bekijk de afbeelding

A Single Man (2009)

Regie: Tom Ford

Los Angeles 1962, het hoogtepunt in de Cuba crisis. De Britse homofiele professor George Falconer (Colin Firth) worstelt met de betekenis van het leven na de dood van zijn partner, Jim (Matthew Goode). George leeft compleet met zijn gedachten in het verleden en kan zich geen beeld van de toekomst vormen. We volgen hem gedurende een dag waarop een serie ontmoetingen en gebeurtenissen George er toe doen besluiten dat er geen betekenis aan het leven zit na Jim. George wordt bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Julianne Moore) die zo haar eigen vragen over haar toekomst heeft. Gebaseerd op de gelijknamige roman door Christopher Isherwood.



NieuwsFilm

meest populair