Algemeen

Berlinale geshockeerd door The Killer Inside Me

Een minutenlange scène waarin een prostituee (Jessica Alba) bruut wordt afgetuigd valt niet in goede aarde.

door Jeffrey op 21.02.2010 om 13:46 in Algemeen
The Killer Inside Me, de nieuwe film van de Britse regisseur Michael Winterbottom, is op de Berlinale op boegeroep onthaald. Tijdens de persvoorstelling verlieten heel wat mensen de zaal.

Winterbottoms thriller vertelt het verhaal van een sociopathische moordenaar. Veel toeschouwers waren geshockeerd door enkele extreem gewelddadige taferelen. Zo is er een minutenlange scène waarin van dichtbij wordt getoond hoe een prostituee (Jessica Alba) brutaal wordt afgetuigd tot haar gezicht bijna onherkenbaar is.

Winterbottom verdedigde in Berlijn zijn keuze voor extreem geweld als volgt: "Veel films propageren geweld als een vorm van entertainment. Mijn film doet dat niet. Ik zou geweld nooit aanmoedigen (...), maar het is wel zo dat de film opzettelijk shockeert. Het hele punt van het verhaal is dat we te maken hebben met een man [Casey Affleck] die de twee vrouwen vermoordt van wie hij houdt. Uiteraard is het geweld dan shockerend."

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DanielC

Avatar

"Zo is er een minutenlange scène waarin van dichtbij wordt getoond hoe een prostituee (Jessica Alba) brutaal wordt afgetuigd tot haar gezicht bijna onherkenbaar is."

that's a damn shame..

Aston

Avatar

Die film hoef ik dus niet te zien.:P Ik hou niet zo van die gore close-ups geweldscenès. Dan moet ik wegkijken en dan had die scene er dus net zo goed niet kunnen zitten.

Ja en het is idd zonde ja.

Maar ligt het er misschien aan dat het Jessica Alba was of waren de reacties hetzelfde geweest als er of andere enge vent het geheel onderging?

stefanvh

Avatar

Die wil ik erg graag zien!
Al voor ik dit bericht las, casey affleck is een held en ben razend benieuwd naar hoe hij hierin speelt!

Eerlijk

Avatar

Deze wil ik ook graag zien. Casey Affleck acteerde ook in The Assassination of Jesse James by the coward Henry Ford zeer sterk (net als Brad Pitt en de verdere cast trouwens).

Darkman16

Avatar

Deze ga ik zeker zien :P

Spider-fan

Avatar

Alsof die critici niet weten naar wiens films ze gaan. Zo voorspelbaar altijd.

merijnsa

Avatar

Funny Games is precies hetzelfde verhaal, geweld laten zien zoals het echt is, ondraagelijk en vooral niet cool of grappig. Ben hier wel erg benieuwd naar, vond FG namelijk fantastisch.

Loconut

Avatar

Dat is nou het mooie van film: het is NIET ECHT!

Zoek de Franse film 'Irreversible' maar eens op. Overall (uber-)realistisch geweld/verkrachting etc. En verder heel sterk in zijn Memento-stijl, one-shot verhaalvertelling.

timdekw

Avatar

Loconut "Dat is nou het mooie van film: het is NIET ECHT!

Zoek de Franse film 'Irreversible' maar eens op. Overall (uber-)realistisch geweld/verkrachting etc. En verder heel sterk in zijn Memento-stijl, one-shot verhaalvertelling."


Absoluut, Irreversible is absoluut gruwelijk en tegelijkertijd zeer confronterend. Ik had tijdens de tunnel scene ook erg veel moeite om te blijven kijken, maar ben blij dat ik het gedaan heb.
Ik ben daarom ook niet bang om deze film te zien ben er eigenlijk nogal benieuwd naar.

marcjeb

Avatar

Zwakke mensen die zomaar weglopen.

NieuwsFilm

meest populair