Freida Pinto gecast voor War of the Gods

Slumdog Millionaire ster gecast voor een Grieks heldenepos van Tarsem Singh.

Freida Pinto (Slumdog Millionaire) is gecast voor de film War of the Gods, van regisseur Tarsem Singh. Het verhaal van de film, die op IMDb Dawn of War genoemd wordt, zal zich concentreren rondom Theseus (gespeeld door Henry Cavill), die zijn mannen in een gevecht met de onsterfelijke Griekse goden stuurt. Samen moeten ze de titanen verslaan, om zo de mensheid te redden. Pinto zal de rol van Phaedra spelen, een orakel dat Theseus op zijn queeste moet vergezellen om te voorkomen dat het gevecht uit de hand loopt.

Tarsem Singh heeft tot op heden nog maar twee films gemaakt, dit zal dus zijn derde film worden. Hiervoor maakte hij The Fall en The Cell, allebei films die vooral bekend zijn vanwege de bijzondere sets. Het scenario van de film is oorspronkelijk geschreven door Charley en Vlas Parlapanides, maar de laatste versie is geschreven door Jason Keller.

Het zal een productie worden van Relativity Media, dat hiermee waarschijnlijk in hoopt te spelen op het mogelijke succes van Clash of the Titans. Twee jaar geleden begon Relativity namelijk met deze film, toen het scenario van de Parlapanides broers werd gekocht. Rond die tijd begon Warner Bros. ook met de productie van Clash of the Titans, die op 2 april uitkomt.

De productie wordt gedaan door Gianni Nunnari en Mark Canton, die eerder samenwerkte bij de productie van 300 van Warner Bros. De release zal gedaan worden door Universal, wanneer die zal zijn is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair