De Coen Brothers vinden hun 13-jarige hoofdrolspeelster

Josh Brolin, Matt Damon en Jeff Bridges hadden al getekend voor True Grit, alweer de 15e film van de broertjes.

Toen Joel en Ethan Coen hun aankomende verfilming van Charles Portis boek True Grit aankondigde, werden de voornaamste castleden vrij snel bekend. Josh Brolin, Matt Damon en Jeff Bridges werden allen kort achter elkaar aangekondigd.

Tot het moment van nu waren de broers nog op zoek naar een actrice voor de rol van Mattie Ross. In het verhaal huurt het meisje een US Marshal in, ‘Rooster’ Cogburn genaamd, om haar te helpen zoeken naar de moordenaar van haar vader. De originele filmversie uit 1969 richtte zich vooral op Cogburn, terwijl in het boek de aandacht juist naar Mattie uitgaat. De Coens kiezen voor de tweede weg en hebben nu gelukkig ook een actrice gevonden voor de hoofdrol: de 13 jaar oude Hailee Steinfeld. Veel van de meisjes die auditie deden waren compleet onbekend, terwijl Steinfeld al enkele kleine credits op haar naam heeft.

Hieronder de casting call met een beschrijving van het personage Mattie Ross:

True Grit handelt over een 14-jarig meisje dat een U.S. Marshall - de altijd dronken en verbeten Rooster Cogburn (Bridges) - inhuurt om de moordenaar (Brolin) van haar vader te vinden. Onderweg krijgen ze het gezelschap van een onervaren Texas Ranger (Damon).

De film komt in de VS uit op eerste kerstdag; over de Nederlandse release is nog niets bekend.



NieuwsFilm

meest populair