Algemeen

Verhaal Indiana Jones 5 is klaar!

Kunnen Steven Spielberg en George Lucas nog met iets origineels op de proppen komen?

door Jan-Peter Rook op 03.03.2010 om 08:00 in Algemeen
Harrison Ford vertelde aan BBC dat er inmiddels een verhaallijn bestaat voor een vijfde Indiana Jones. Ford, Steven Spielberg en George Lucas hebben samen een ruw concept bedacht voor de opvolger van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

In september verscheen een gelijksoortig bericht rond het verhaal van Indy 5; het verschil is dat er nu dus daadwerkelijk een concept is bedacht.

"Steven and George and I are sort of agreed on a germ of an idea and we're seeing what comes of it."

Ford voegt hieraan toe dat het nog een behoorlijke tijd zal gaan duren, voor dat we de film te zien zullen krijgen.

"The process works like this. We come to some basic agreement and then George goes away for a long time and works on it. Then Steven and I get it in some form, some embryonic form. Then if we like it we start working with George on it and at some point down the line it's ready and we do it."

Kingdom of the Crystal Skull slokte wereldwijd 786.6 miljoen dollar op. Niet zo heel gek dus dat deel 5 eraan komt.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

Tja...
Ach, 4 was vermakelijk, maar niet echt geslaagd als opvolger van reeks ervoor.. Het Alien-plot had er of uit gemoeten, of net even wat vager moeten blijven..


Dus ik hoop dat ze dat voor deel5 laten varen en weer terug gaan naar een leuke mythe.. Al zijn de meeste mythes inmiddels wel opgebruikt in films..

patrob

Avatar

germ of an idea


Ik weet niet wat een germ of an idea precies is, maar het beloofd niet veel goeds!

aspers

Avatar

Chrischzz "Tja...
Ach, 4 was vermakelijk, maar niet echt geslaagd als opvolger van reeks ervoor.. Het Alien-plot had er of uit gemoeten, of net even wat vager moeten blijven..
"


Ach, ik had nog niet eens zoveel problemen met het 'alien' plot. Ik had pas echt moeite met de hele 'tarzan' scene, en die jeep op die 'zwiepende boom'. Het was mij net iets te 'cartoony'

Steve-O

Avatar

Ik vond deel 4 wel vermakelijk maar 't was niet echt een goeie film..... Dat vond ik wel jammer dus ik hoop dat ze het dit keer (veel) beter gaan doen!

leidenaar

Avatar

Ik vond deel 4 erg vermakelijk maar hij kon niet echt tippen aan de eerste 3 delen maar nog steeds was het puur vermaak.
Alleen vond ik Cate Blanchett niet leuk als de vijand,magere rol,mag wel een gedenkwaardige vijand in deel 5,dat kan een film veel beter maken(beste voorbeeld is the joker in the dark knight)
Ook de tarzan-scene was teveel onzin.
En die scene met die rode mieren was gejat uit The Mummy waar je die zwarte beesten had.
Maar vermakelijk was het wel en ik vertrouw wel op een goede 5e.

timbo75

Avatar

Deel 4 was geen topfilm maar ook niet slecht ofzo. Was wel aardig dus wat mij betreft verdienen de heren wel een herkansing met deel 5. Alleen gaat het wel een hele tijd nog duren zo te zien...

SunChaser

Avatar

Het alien einde verneukte de film helaas. Maar Nuke the Fridge was toch wel een hoogtepuntje.

kevster

Avatar

Goed nieuws! Wil nog wel een nieuws Indy avontuur zien, oke de laatste film had wel een paar min puntjes en een paar over de top scenes er in zitten, maar was nog steeds erg vermakelijk.

In ieder geval kunnen we er al zeker van zijn dat er deze keer geen aliens in zitten, wat opzich wel een gerust stelling is, laat Indy maar weer opzoek gaan naar wat oude vondsten/mythes.

Heb vaak gelezen dat ze voor Indy 4 het idee hadden een verhaal te maken rond de "Garden of Eden" (Dat is de tuin oftewel het aardse paradijs, waar Adam & Eva na de creatie terecht kwamen).
Dat vond ik altijd wel een boeiend onderwerp om een verhaal omheen te maken. Maar ja even afwachten waar de heren mee komen.

SunChaser

Avatar

Ben benieuwd waar het afgekeurde script van Darabont over ging.

Remco

Avatar

SunChaser "ben benieuwd waar het afgekeurde script van Darabont over ging."


Hadden ze dit script maar gebruikt bij het vierde deel ;). Het was geen slechte film maar totaal geen klassieker. Als je hem gezien hebt ben je het verhaal na 10 minuten alweer kwijt. Toch bizar dat ze zolang over dat script gedaan hebben. Misschien is het wel beter dat het zo snel al klaar O+

Thiver

Avatar

SunChaser "ben benieuwd waar het afgekeurde script van Darabont over ging."

Je kunt het hier zelf lezen. Smiley face

shellghost

Avatar

De oneven delen zijn het best vind ik. Smiley face
Dus 5 zou weer een goede moeten zijn. :P

Thiver

Avatar

shellghost "De oneven delen zijn het best vind ik. Smiley face
Dus 5 zou weer een goede moeten zijn. :P"

Indy goes Star Trek? :P Alhoewel de cyclus bij de laatste twee delen van die serie verbroken lijkt...

ThomasG

Avatar

"The process works like this. We come to some basic agreement and then George goes away for a long time and works on it."

Neeeee! als je die ene stap nou ff overslaat! wie weet word Indy weer wat ie ooit was!

NieuwsFilm

meest populair