The Blind Side komt hier niet in de bioscoop

En dat is definitief, dus geen geneuzel zoals bij Alice of The Hurt Locker.

The Blind Side is de verfilming van het waargebeurde verhaal over de American Football speler Michael Oher. Hij wordt in zijn begin jaren als dakloze uit een arme (zwarte) wijk gehaald en krijgt onderdak bij een (wit) gezin. De film ging in Amerika op 20 november in première en bracht daar tot nu toe bijna $250 miljoen op, wat hoofdrolspeelster Sandra Bullock ook nog een record opleverde. De Academy waardeerde de film ook door The Blind Side te nomineren voor beste film en Bullock voor beste actrice. Toch is al dit succes nog niet goed genoeg voor een Nederlandse bioscooprelease.

Dennis van der Lubbe, Marketing Director van Warner Home Entertainment Benelux: "Door de studio is besloten dat de film in een aantal landen niet in de bioscoop zal uitkomen, waaronder Nederland, Belgie, Frankrijk en enkele Scandinavische landen. Dit wordt besloten op basis van de timing van de film, concurrerende titels, de potentie, etc." Dit betekend echter niet dat de film direct op DVD uitkomt, de distributeur heeft hier besloten dat de première via Video-on-Demand (VOD) zal zijn, een unicum in Nederland.

Aankomende zondag zijn de uitreikingen van de Oscars, daarom is er voor VOD gekozen. "Voor deze film willen we het ideale release moment benutten (rondom de Oscar uitreiking) en middels Video on Demand kunnen we deze korte timing realiseren."

Je zou dit kunnen vergelijken met de situatie rondom de bioscooprelease van The Hurt Locker, die eerst niet in de bios zou draaien maar na de Oscarnominatie toch wel op het witte doek te zien is, al was het maar in een paar zalen. Wie denkt dat dit weer een soort van marketingtruc is en de film na het winnen van een Oscar ineens wel in Nederland in de bioscoop gaat draaien heeft het mis: The Blind Side zal definitief niet in de bioscoop te zien zijn.

De film wordt via VOD in Nederland vanaf 5 maart aangeboden bij UPC On Demand, Veamer, Videoland On Demand, MeJane, Movie Max Online, Interactieve TV van KPN, Ziggo Interactieve TV, Xbox LIVE Zune en Stervideotheekonline. De adviesprijs is €4,99.

Lees hier onze recensie van The Blind Side.

NieuwsFilm

meest populair