Algemeen

The Blind Side komt hier niet in de bioscoop

En dat is definitief, dus geen geneuzel zoals bij Alice of The Hurt Locker.

door Mark op 04.03.2010 om 12:18 in Algemeen
The Blind Side is de verfilming van het waargebeurde verhaal over de American Football speler Michael Oher. Hij wordt in zijn begin jaren als dakloze uit een arme (zwarte) wijk gehaald en krijgt onderdak bij een (wit) gezin. De film ging in Amerika op 20 november in première en bracht daar tot nu toe bijna $250 miljoen op, wat hoofdrolspeelster Sandra Bullock ook nog een record opleverde. De Academy waardeerde de film ook door The Blind Side te nomineren voor beste film en Bullock voor beste actrice. Toch is al dit succes nog niet goed genoeg voor een Nederlandse bioscooprelease.

Dennis van der Lubbe, Marketing Director van Warner Home Entertainment Benelux: "Door de studio is besloten dat de film in een aantal landen niet in de bioscoop zal uitkomen, waaronder Nederland, Belgie, Frankrijk en enkele Scandinavische landen. Dit wordt besloten op basis van de timing van de film, concurrerende titels, de potentie, etc." Dit betekend echter niet dat de film direct op DVD uitkomt, de distributeur heeft hier besloten dat de première via Video-on-Demand (VOD) zal zijn, een unicum in Nederland.

Aankomende zondag zijn de uitreikingen van de Oscars, daarom is er voor VOD gekozen. "Voor deze film willen we het ideale release moment benutten (rondom de Oscar uitreiking) en middels Video on Demand kunnen we deze korte timing realiseren."

Je zou dit kunnen vergelijken met de situatie rondom de bioscooprelease van The Hurt Locker, die eerst niet in de bios zou draaien maar na de Oscarnominatie toch wel op het witte doek te zien is, al was het maar in een paar zalen. Wie denkt dat dit weer een soort van marketingtruc is en de film na het winnen van een Oscar ineens wel in Nederland in de bioscoop gaat draaien heeft het mis: The Blind Side zal definitief niet in de bioscoop te zien zijn.

De film wordt via VOD in Nederland vanaf 5 maart aangeboden bij UPC On Demand, Veamer, Videoland On Demand, MeJane, Movie Max Online, Interactieve TV van KPN, Ziggo Interactieve TV, Xbox LIVE Zune en Stervideotheekonline. De adviesprijs is €4,99.

Lees hier onze recensie van The Blind Side.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Flikker toch op kutmaatschappij. Er wordt zoveel bagger uitgebracht en dan niet deze. Gelukkig is ie al 2,5 maand te downloaden met prima subs. Dus dat doen we dan ook massaal.

Remco

Avatar

Beste film ? pff ik vond het maar langdradig allemaal en mierzoet......

LP

Avatar

Deze film niet in de bios en een hoop van die K#Tfilms wel.
Dat is ook al een rede om niet naar de bioscoop te gaan.

McMurphy

Avatar

Lang leve nieuwsgroepen dan maar :}

Breug

Avatar

Waarom hebben de productiemaatschappijen van de films van Rattner en Bay nou nooit last van zulke gevoelens? Het lijken alleen oscarnominaties te zijn.

WoUtoMatiC

Avatar

"Dit betekend echter niet"

Betekent

Mark

Avatar

Heb net The Blind Side afgekeken, was de eerste keer VOD voor mij via internet. Viel me niet tegen, behalve dan dat ik die player bij Veamer niet aan de praat kreeg, iets met DRM werkte niet, bij Videoland deed ie het wel, veel makkelijker daarzo ook. Denk dat als een film wat meer actie heeft die stream (had 1020kb ofzo) wat laggen, gelukkig heeft The Blind Side niet veel actie dus het werkte allemaal goed. Die première zo mogen ze van mij vaker doen!

NieuwsFilm