The Blind Side (2009)

Based on the extraordinary true story

Alles perfect en smetteloos. The Blind Side is een keurig visitekaartje voor het perfecte Amerikaanse gezin.
play

6,7 details

  • 129 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

Sandra Bullock speelt in het waargebeurde verhaal over de American Football speler Michael Oher. Hij wordt in zijn begin jaren als dakloze uit een arme (zwarte) wijk gehaald en krijgt onderdak bij een (wit) gezin. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Touhy voorgoed zal veranderen...

Regie
John Lee Hancock
Cast
Sandra Bullock, Lily Collins, Kathy Bates, Kim Dickens, Quinton Aaron, Ray McKinnon, Tim McGraw, Catherine Dyer, Tom Nowicki, Jae Head, Adriane Lenox, Andy Stahl, Libby Whittemore, Melody Weintraub, Brian Hollan.
Budget
$ 29.000.000
Opbrengst
$ 309.208.309
Release
20.11.2009
Release DVD
08.06.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: John Lee Hancock | Cast: Sandra Bullock (Leigh Anne Tuohy), Tim McGraw (Sean Tuohy), Quinton Aaron (Michael Oher), Jae Head (S.J. Tuohy), Lily Collins (Collins Tuohy), e.a.| Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2009

Oscarnominaties en extreme winsten in de Verenigde Staten kunnen veel doen voor een film. Dit zagen we bij The Hurt Locker, die na maandenlang uit- en afstellen toch nog in de Nederlandse bioscopen kwam. Een vergelijkbaar lot is het veelgeprezen The Blind Side niet beschoren. De film krijgt geen Nederlandse bioscooprelease omdat de thematiek nu eenmaal te ver van de Nederlandse cultuur afstaat. Om toch een slaatje uit de twee Oscarnominaties te slaan is ervoor gekozen om de film dit weekend wel in première te laten gaan via Video on Demand (VOD). Een film eerder uitbrengen via VOD dan op gewone dvd is nog nooit gebeurd in Nederland, maar tradities zijn er om gebroken te worden. Zeker als het om geld gaat.

Het waargebeurde The Blind Side kunnen we wel de luchtige variant van Precious noemen. Ook hier een zwarte zwaarlijvige tiener met een verschrikkelijke jeugd en ook hier voornamelijk blanken die zich over het kind ontfermen. Waar Precious echter nog rauw was, ternauwernood hoopgevend en toch vooral een heftige aanklacht tegen de gezinssituatie van zo vele Amerikanen, is The Blind Side op alle fronten feelgood.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Blind Side Nieuwsberichten

Laatste reacties

Kabol

"...Leuk - hij wordt geplaatst in een wit albino-gezin...."

Banned

"...Een film die volledig faalt in zijn opzet... 2/10..."

marcjeb

"...Was een prachtige film.. en ik geef de film een een 7 .. maar omdat Benjamin zon zielige 1 geeft.. g......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Blind Side

acties