Sandra Bullock schrijft filmhistorie

Geen andere actrice doet het beter dan Sandra.

Het jaar 2009 was een voortreffelijk jaar voor Sandra Bullock. Ze speelde in drie bioscoopfilms en twee daarvan werden regelrechte Box Office knallers. De eerste is The Proposal, gevolgd door The Blind Side. De laatste draait nog steeds met veel succes in de Amerikaanse bioscopen.

Het succes van The Blind Side heeft Bullock zelfs een record opgeleverd. De film heeft in de States namelijk al bijna $210 miljoen opgebracht en dit is nog geen film met een actrice als hoofdrolspeler gelukt. Uiteraard zijn er meer films met vrouwen in hoofdrollen boven de $200 miljoen geëindigd, maar in The Blind Side is Sandra Bullock de enige prominente naam met de grootste rol. Het drama draait dus beter dan films als Mamma Mia! ($144,1 miljoen in de States) en Pretty Woman ($178,4 miljoen in de States). De laatste is alweer een stuk ouder dan The Blind Side, dus inflatie speelt in dit geval ook een rol. In deze film speelde echter ook een bekend acteur (Richard Gere) een hoofdrol.

Op zich best opmerkelijk, want de grens van $200 miljoen is niet ontzettend hoog. The Blind Side staat nu 88e in de All-Time USA Box Office. Overigens is er ook positief nieuws voor feministen. Hollywood richt zich de laatste jaren niet alleen meer op de doelgroep "jongens tussen de 18-24". Films als Twilight, Sex and the City, het reeds genoemde Mamma Mia! en The Devil Wears Prada deden het in het afgelopen decennium erg goed in de bioscoop.

Ondertussen is bekend dat The Blind Side vanaf 5 maart draait in de UK. Een Nederlandse releasedatum is nog steeds onbekend.



NieuwsFilm

meest populair