Algemeen

Remake 'Let Me In' wordt eng, diep en duister

'Låt den Rätte Komma In' werd in Nederland uitgeroepen tot de beste film van 2009.

door Jan-Peter Rook op 12.03.2010 om 17:56 in Algemeen
Let Me In is Matt Reeves' Amerikaanse remake van het Zweedse Let the Right One In (Låt den Rätte Komma In). Deze film werd in Nederland uitgeroepen tot de beste film van 2009. De remake heeft in de hoofdrol Chloë Moretz, die ook te zien is in Kick-Ass. Tijdens de promotiecampagne van deze comic verfilming wil ze ook het één en ander kwijt over Let Me In. Tegenover Movieline bespreekt Moretz haar personage Abby:

Usually a lot of movies glamorize being a vampire. It’s pretty, it’s cool, you look awesome! The way we did it was that it;s not cool to be a vampire. It’s a burden that she has to carry with her, not this fun, cool, interesting thing. It’s scary, deep, and dark, this devil inside of her. The vampire is different than Abby. It’s like her alternate personality, and when it takes her over, she has no control.

Cinematical sprak met de producer van de film, Simon Oakes, die zegt dat de film waarschijnlijk R-rated wordt en zich vast zal houden aan het mystieke en het mythische van het origineel.Let Me In komt in Amerika uit op 1 oktober; over een Nederlandse release is nog niets bekend.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jim

Avatar

Ik vind het echt zó onzinnig. Let the right one in is een klein meesterwerk, om hem opnieuw te maken is echt zo'n onzin. Bah.

Dit is trouwens best grappig. In plaats van Eli en Oskar worden ze Owen en Abby genoemd. Hahaha

geertvdheide

Avatar

Inderdaad enorm jammer dit. Dit is weer vooral voor de Amerikaanse markt, die een film als Let The Right One In gewoon niet kunnen waarderen. Niet genoeg schrikmomenten, te weinig explosies en de sentimenten liggen er niet duimendik bovenop zoals het in Hollywood hoort. En dan ook nog eens ondertiteling moeten lezen. Nee hoor, dan maar weer een remake. Ik hoop dat ik me vergis, maar ik vrees het ergste.

leidenaar

Avatar

Ja ach,ik vond het origineel een toppertje,heb hem hier staan bij me dvd's,maar ik ga niet gelijk al klagen over een remake.
Ik betaal niet mee aan het maken ervan dus als er niks aan is,tja,dan niet,heb ik er geen last van en heb ik nog steeds de originele bij me dvd's staat die er niet minder op zal worden.

Ik vind remakes als ,The Departed,The Ring en The Texas Chainsaw Massacre erg vet,terwijl ik ook de originele versies al goed vond,dus laat maar komen,zie t wel.
Hoop wel dat ze het wel een beetje aanpassen,als het precies dezelfde film is maar dan met andere acteurs die Engels praten is het ook zinloos.

Sha

Avatar

leidenaar "Hoop wel dat ze het wel een beetje aanpassen,als het precies dezelfde film is maar dan met andere acteurs die Engels praten is het ook zinloos."
Je hebt het nu over [REC]/Quarantine dus? Dat was pas onzinnig Smiley face

leidenaar

Avatar

Sha "Je hebt het nu over [REC]/Quarantine dus? Dat was pas onzinnig Smiley face"


Heel slecht maar ik he REC nog steeds niet gezien en de remake die je noemt hoef ik niet eens te zien.

NieuwsFilm

meest populair