Scorsese strikt grote namen voor nieuwste film

Ben Kingsley en Sacha Baron Cohen in The Invention of Hugo Cabret

Het begint er nu echt op te lijken dat The Invention of Hugo Cabret het eerstvolgende project van Martin Scorsese wordt. Hoewel de naam van de legendarische filmmaker, wiens Shutter Island nog steeds in de bioscopen te zien is, aan verschillende projecten, waaronder een biografie van Frank Sinatra, wordt gelinkt, beginnen de plannen voor The Invention of Hugo Cabret serieuze vormen aan te nemen.

Nu is bekend geworden dat Sir Ben Kingsley en Sacha Baron Cohen in vergaande onderhandelingen zijn voor een rol in de film. The Invention of Hugo Cabret is gebaseerd op het befaamde kinderboek van Brian Selznick en gaat over de weesjongen Hugo Cabret, die in de muren van een druk treinstation in Parijs woont. Sinds zijn oom spoorloos verdween, heeft hij in het geheim de zorg voor de stationsklokken op zich genomen. Dan komt hij in aanraking met een vreemd meisje en een bittere oude man die de speelgoedwinkel in het station beheert. Plotseling komen Hugo's verborgen leven en het waardevolle geheim dat hij bewaart in gevaar.

Het scenario voor de film is geschreven door John Logan, die eerder al met Scorsese werkte aan The Aviator. Het is op dit moment nog niet duidelijk of Leonardo diCaprio, met wie Scorsese in zijn laatste vier films samenwerkte, ook nog een rol krijgt in de film. De opnames van de film moeten in juni beginnen. Klik hier voor meer informatie.



NieuwsFilm

meest populair