TV-tips komende week

Welke films kan je tijdens de paasdagen gaan bekijken.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

The Passion of the Christ (2004)

Zaterdag 3 april om 22:30 op RTL5
Regie: Mel Gibson

Een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. Verraden door zijn leerling Judas Iskariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem, waar de leiders van de Farizeeën hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.
Bekijk de afbeelding

Heat (1995)

Zondag 4 april om 00:10 op BBC2

Neil McCauley is een professionele dief. De aanpak van zijn diefstallen is zo professioneel, dat het zelfs de politie verbaast. Rechercheur Vincent Hanna raakt geobsedeerd door het werk van McCauley en wil hem koste wat kost te pakken krijgen. Het hoogtepunt voor beiden wordt bereikt als McCauley bezig is om zijn grootste klus ooit te klaren en Hanna met zijn team de voorbereidingen treft om McCauley in te rekenen. Beiden realiseren zich dat dit de grootste uitdaging van hun leven is.
Bekijk de afbeelding

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Maandag 5 april om 20:30 op SBS6

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars opgericht door Dumbledore, de Order of the Phoenix, deze proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van die Order blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Hogwarts. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares verweer tegen de zwarte kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten, Dumbledore's Army. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Black, die wordt gemarteld door Voldemort...
Bekijk de afbeelding

Courage Under Fire (1996)

Dinsdag 6 april om 20:30 op RTL8

Kolonel Nathaniel Serling is een gedesillusioneerde veteraan uit de Golfoorlog. Hij krijgt de opdracht om de staat van dienst van kapitein Karen Walden te onderzoeken, omdat zij kans maakt om de eerste vrouw te worden die de Medal of Honor ontvangt voor ongeëvenaarde moed in de strijd. Postuum helaas, want kapitein Walden is omgekomen tijdens haar heldendaad. Serling stuit op inconsistenties in de verschillende ooggetuigenverslagen. Hij vermoedt een doofpotaffaire en besluit er alles aan te doen om de waarheid te achterhalen.
Bekijk de afbeelding

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

Woensdag 7 april om 20:30 op RTL7

In een handelsdispuut tussen de handelsfederatie en de planeet Naboo worden Jedimeester Qui-Gon Jinn en zijn leerling Obi-Wan Kenobi erop uitgestuurd als onderhandelaars. Ter plekke blijkt de blokkade van oorlogsschepen van de federatie slechts dekmantel voor een op handen zijnde invasie.
Bekijk de afbeelding

Jay and Silent Bob Strike Back (2001)

Donderdag 8 april om 23:00 op Veronica

Een comic, waar Jay en Silent Bob model voor stonden, wordt verfilmd. Ze krijgen echter niets van de opbrengst, en besluiten naar Hollywood te gaan om te voorkomen dat de film gemaakt zal worden.
Bekijk de afbeelding

The Ladykillers (2004)

Vrijdag 9 april om 23:30 op Eén

In deze remake van de gelijknamige film uit 1955 zoekt een professor een aantal dieven bij elkaar om een casino te beroven. Ze huren een kamer in het huis van een oude vrouw, die al snel op de hoogte raakt van het plan. De dieven besluiten de vrouw te vermoorden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan...




NieuwsFilm

meest populair