Video

Korte films maken veel indruk (aanrader)

Bekijk twee uitstekende korte films!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 09.04.2010 om 18:01 in Video
Het gebeurt wel vaker dat een korte film wordt omgezet in een avondvullende bioscoopfilm. Denk maar aan de films 9 van Shane Acker en District 9 van Neill Blomkamp. Beide films werden verleden jaar uitgebracht naar aanleiding van een korte films die enkele jaren ervoor hoge ogen gooiden. Onderstaande twee video's kunnen ook zomaar door Hollywood worden opgepakt.

The Gift - Carl Erik Rinsch
Dit is een korte film die in opdracht van een bekende Nederlandse elektronicfabrikant is gemaakt en al met interesse wordt gevolgd door Warner Bros. en Fox. De regisseur is Carl Erik Rinsch is sinds kort al betrokken bij enkele Hollywoodfilms, zoals 47 Ronin met Keanu Reeves en de film Creature From The Black Lagoon.

Pixels - Patrick Jean
Een wat creatievere korte film van regisseur Patrick Jean. De indrukwekkende clip gaat in op enkele oude arcadegames die de wereld "verblokken". Er zijn twee versie beschikbaar: één met alleen de gamegeluiden en één met muziek.
5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frank_Costello

Avatar

Waar is The Horribly Slow Murderer With The Extremely Inefficient Weapon? :D

smithie

Avatar

Het eerste filmpje doet me denken aan iRobot.. Wel mooi gemaakt :)

timdekw

Avatar

Is het gewoon toeval dat het filmpje van Philips erop staat net wanneer Philips er reclame voor aan het maken is???? :)

Dat terzijde, ziet het filmpje er zeer indrukwekkend uit of er ooit iets mee gedaan zal worden is nog maar de vraag natuurlijk.
Ook het tweede filmpje is erg leuk gedaan, dat ze daar niet snel een film van zullen maken lijkt me duidelijk :)

seppe

Avatar

Eerste filmpje doet me een beetje denken aan half life 2, vooral aan het begin. Ziet er zeer indrukwekkend uit. Doet me ook denken aan het werk van chris cunningham...

SicMaggot

Avatar

Filmpjes zijn echt mooi gemaakt, maar ik vraag me af of er echt een kans is dat Hollywood hier een normale film van zullen maken. Bij de eerste acht ik de kans nog wel groot, daar zat nog beetje verhaal in. Het tweede filmpje is echt puur een kort filmpje, zou niet weten hoe ze daar iets van zouden kunnen maken.