Ridley Scott vertrekt naar Pompeii

Scott keert terug naar de tijden van Gladiator.

Een paar jaar terug was regisseur Roman Polanski bezig met een prestigieuze film over het legendarische Pompeii, een stad uit de Romeinse tijd die in het jaar 79 N.C. werd bedolven onder lava na de uitbarsting van de Vesuvius. Het project viel echter uit elkaar door de schrijversstaking en Polanski ging verder met The Ghost Writer.

Nu lijkt het project alsnog doorgang te vinden, maar dan niet als speelfilm maar als 4 uur durende mini-serie voor de televisie. Ridley Scott (Gladiator, Robin Hood) is als producent voor het project dat zich zal concentreren op de pogingen van de mensen te overleven in het zicht van de dreigende vulkaanuitbarsting. In het originele scenario van Richard Harris was ook veel ruimte ingebouwd voor het politieke spel in Pompeii, maar het is nog onduidelijk of de makers van de serie dit scenario overnemen of weer vanaf nul beginnen.

Dit heeft Ridley Scott zelf te zeggen over Pompeii:

he creation of worlds - specifically those historical worlds which continue to capture the popular imagination - is what we love to do and do best. ‘Pompeii’ is a strong and compelling character drama set against a backdrop of a flourishing but ultimately doomed civilization - exactly what makes great event television.



NieuwsFilm

meest populair