DVD releases week 16

Vanaf deze week te huur Avatar.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Avatar (2009)


Jake Sully is een gewonde oorlogsveteraan in de toekomst, die onvrijwillig met enkele anderen naar de planeet Pandora wordt gebracht om deze te koloniseren voor de mensheid op Aarde. Deze planeet wordt bewoond door de Na'vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na'vi doen er alles aan hun volk te beschermen tegen de mensen en Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen.
Bekijk de afbeelding

Pandorum (2009)


Payton (Dennis Quaid) en Bower (Ben Foster) zijn twee ruimtereizigers die wakker worden op hun schip zonder dat ze nog weten wat hun missie was. Als ze door wat wazige herinneringen proberen uit te vinden wat hun doel was op deze missie, komen ze erachter dat ze niet alleen zijn, maar dat ''iets'' het op hun heeft gemunt.
Bekijk de afbeelding

De punt (2009)


Dertig jaar na de Molukse treinkaping bij De Punt in Drenthe, komen betrokkenen bij elkaar in een televisieprogramma. Het uitgangspunt is Noor, de enige vrouwelijke kaper, die de kaping niet overleefde. In de studio gaan de gasten de confrontatie aan met elkaar en met hun gevoelens.
Bekijk de afbeelding

Un prophète (2009)


De 19-jarige analfabeet Malik El Djebena is veroordeeld tot zes jaar in de gevangenis. Hij arriveert alleen bij de gevangenis en hij oogt jonger en kwetsbaarder dan zijn medegevangenen. Wanneer hij in het nauw gedreven wordt door de leider van de Corsicaanse bende die in de gevangenis de dienst uitmaakt, krijgt hij een aantal 'opdrachten' die hij moet uitvoeren. Hierdoor wordt hij sterker en wint hij het vertrouwen van de bendeleider. Maar Malik is dapper en een snelle leerling en heeft de moed om in het geheim zijn eigen plannen in gang te zetten...
Bekijk de afbeelding

It's Complicated (2009)


Jane (Meryl Streep) is moeder van drie volwassen kinderen, ze heeft een goedlopend restaurant in Santa Barbara, en heeft na tien jaar gescheiden te zijn een vriendschappelijke relatie met haar ex-man, advocaat Jake (Alec Baldwin). Maar wanneer Jane en Jake de stad uit zijn omdat hun zoon afstudeert, worden de zaken gecompliceerd. Een onschuldig etentje wordt iets onvoorstelbaars; een verhouding. Nu Jake hertrouwd is met de veel jongere Agness, is Jane ineens 'de andere vrouw'. Architect Adam , die is ingehuurd om Janes keuken te verbouwen, raakt betrokken bij hun hernieuwde romance. Adam komt zelf net bij van een echtscheiding en valt voor Jane. Maar hij beseft al gauw dat hij deel uitmaakt van een liefdesdriehoek.
Bekijk de afbeelding

Bright Star (2009)


Drama gebaseerd op de driejarige romance tussen de negentiende-eeuwse dichter John Keats en Fanny Brawne. De romance eindigde voortijdig door de dood van Keats op 25-jarige leeftijd.
Bekijk de afbeelding

Komt een vrouw bij de dokter (2009)


Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo's door doen ze of er niks aan de hand is.
Bekijk de afbeelding

Capitalism: A Love Story (2009)


Michael Moore neemt dit keer de globale financiële crisis onder de loep en de economie in de Verenigde Staten, nu Obama het roer heeft overgenomen van Bush. Daarnaast gaat de documentaire over de rampzalige invloed die de heerschappij van de grote bedrijven, en de onstilbare honger naar winst, heeft op het dagelijks leven van de gewone Amerikaan en andere burgers ter wereld.
Bekijk de afbeelding

Defendor (2009)


In deze komische superheldenfilm zien we hoe een gewone man (Woody Harrelson) denkt dat hij een verborgen identiteit heeft als de superheld. In zijn pogingen om de misdaad te bestrijden en zijn aartsvijand Captain Industry ten val te brengen, raakt hij bevriend met een jonge prostituee (Kat Dennings).
Bekijk de afbeelding

Roman Polanski: Wanted and Desired (2008)


Regisseuse Zenovich onderzoekt de achtergronden van Roman Polanski's verblijf in en latere vertrek uit de Verenigde Staten. Zo komt nadrukkelijk de verkrachtingszaak van de 13-jaar oude Samantha Gailey aan bod waar Polanski in 1977 van werd beschuldigd. De rechtszaak werd gekenmerkt door dubieuze figuren die probeerden munt te slaan uit de situatie en een media-bombardement zonder enige nieuwsfeiten. Ook komt Polanski's eigen psychologische gemoedstoestand tijdens en na de zaak aan bod.
Bekijk de afbeelding

The Merry Gentleman (2008)


Het verhaal begint, wanneer een vrouw een foutieve relatie beëindigt om een nieuw leven in een grote stad te beginnen, waar zij een onwaarschijnlijke en ironische verhouding begint met een huurmoordenaar, van wiens praktijken zij echter niet op de hoogte is. Neem dan ook nog een aan alcohol verslaafde detective als derde partij, en het verhaal begint zich spannend te ontplooien.
Bekijk de afbeelding

Kabluey (2007)


De altijd onaangepaste Salman (Scott Prendergast) komt zijn schoonzus (Lisa Kudrow) te hulp, wanneer zijn broer naar Irak vertrekt om daar te vechten. Hij is gedwongen een vernederende baan te nemen als reusachtige blauwe bedrijfsmascotte om te kunnen blijven rondkomen.
Bekijk de afbeelding

On the Doll (2007)


Balery is een jonge prostituee, wiens cliënten vaak een aantal perversiteiten uithalen. Balery's levensverhaal overlapt met een aantal andere jongvolwassenen, die een gelijkaardige miserabele opvoeding genoten. Allen proberen ze hun verleden achter zich te laten, maar zonder succes.




NieuwsFilm

meest populair