James Cameron over Avatar sequels

En over het opnieuw uitbrengen van zijn laatste film.

Tijdens een interview vertelde James Cameron waar deel twee en drie van zijn kaskraker Avatar over zullen gaan. Hij zegt onder andere dat het perspectief voor deze films groter is: ze zullen zich niet alleen op Pandora focussen, maar door het gehele Alpha Centauri AB systeem, waar de fictieve planeet zich bevindt. Het is echter niet de bedoeling om dit meteen in de tweede film te doen, er is nog genoeg over Pandora te vertellen, want deze film gaat zich focussen op de oceanen van Pandora, die volgens Cameron even rijk en divers zijn als het landoppervlak. Hij eindigde met de suggestieve uitspraak ”I’m not saying we won’t see what we’ve already seen; we’ll see more of that as wel.”

Daarnaast vertelde Cameron dat er gewerkt wordt aan de re-release van de film. Dat was eerst een gerucht, maar is nu dus bevestigt. Zijn uitleg voor die keus gaat als volgt. De film deed het erg goed in de bioscopen. De omzet daalde op een gegeven moment met 8% per week, maar toen films als Alice in Wonderland, How to Train Your Dragon en Clash of the Titans uitkwamen, daalde dit met 50%. Voor Cameron is dat een duidelijk teken dat genoeg mensen de film nog in de bioscoop willen zien, en dat is reden genoeg voor hem om zes minuten aan de film toe te voegen.

Dus over niet al te lange tijd een nieuwe release van Avatar, waarschijnlijk iets langere tijd Avatar 2, en daarna nog een Avatar.



NieuwsFilm

meest populair