The Hangover regisseur druk met het geheime 'Project X'

Low-budget, R-rated en 'high concept'...en dat in 3D!

Regisseur Todd Phillips (The Hangover) en producer Joel Silver zijn druk in de weer met hun geheime low-budget, hard-R en 'high concept' komedie, die al een tijdje bekend staat als Project X. Warner Bros is bij het project betrokken en er wordt gewerkt met een budget van 12 miljoen dollar. Phillips tredt op als producer en 'creative godfather’ terwijl nieuwkomer Nima Nourizadeh zich buigt over de regie.

Eerder deze week deden Phillips en Silver aan de hand van een website een oproep voor de casting van hun film. Je kwam al in aanmerking als je:

1) in de Verenigde Staten woont.
2) door kan gaan voor een 18-jarige.
3) een video instuurde waarop je je meest beschamende verhaal vertelt, of het mafste dat je ooit op een feestje hebt beleefd, of het engste dat je ooit gedaan hebt. Daarnaast moest je een indrukwekkend dansje doen op de video.

FirstShowing is nu wat meer te weten gekomen over het project. Volgens de website wordt Project X een party film, waarbij het publiek het feest compleet beleeft door de ogen van iemand. We zijn zelf dus ook aanwezig. Het is te vergelijken met het personage Hud uit Cloverfield, door wiens ogen we keken en wiens stem we hoorden. Verder zal de film volledig in 3D gepresenteerd worden. Er bestaat een kans dat de film ook echt in 3D opgenomen zal worden, maar met het beperkte budget lijkt dit niet het geval te zijn.

Het script is inmiddels af en de productie begint in juni in Los Angeles. Phillips zal zich hier druk mee bezig gaan houden en zich daarna pas richten op The Hangover 2.



NieuwsFilm

meest populair