Robert Downey Jr de nieuwe Wizard of Oz?

Met Sam Mendes (American Beauty) aan het roer kan dit toch niet mis gaan...

Sam Mendes gaat mogelijk een nieuwe Wizard of Oz film regisseren, Oz the Great and Powerful genaamd. De rol van de tovenaar gaat misschien naar niemand minder dan Robert Downey Jr.

Mendes, regisseur van o.a. American Beauty, werd een tijdje terug nog aangesteld als 'adviseur' voor de 23ste James Bond. De verwachting is dat hij deze film uiteindelijk ook zal gaan regisseren, maar dat MGM tot het begin van de productie nog geen geld voor hem opzij wil leggen. Het is dus de vraag wat Mendes in de tussentijd doet, misschien dus wel Oz the Great and Powerful.

Production Weekly liet het nieuwtje weten via twitter:

Sam Mendes is the front runner to direct “Oz The Great And Powerful” by Mitchell Kapner, with Robert Downey, Jr. circling to play the Wizard.

De film wordt geproduceerd door Joe Roth (Alice in Wonderland). De originele titel van het script was Brick, maar deze naam werd veranderd (gelukkig maar, want er bestaat al een film genaamd Brick).

Kapners script komt met het idee dat de tovenaar net als Dorothy is getransporteerd van Kansas naar Oz. We komen erachter hoe hij is geëindigd in de situatie in The Wizard of Oz (een soort prequel dus). Kapner baseerde het script op het één en ander uit de Oz boeken van L. Frank Baum, maar voegde hier ook wat van zijn eigen ideeën aan toe. Het verhaal kan uitermate beknopt als volgt omschreven worden: “the wizard is a charlatan who’s part of a traveling circus but goes on a similar odyssey as Dorothy when he mysteriously lands in Oz.”

Een andere regisseur die in aanmerking komt voor de klus is Adam Shankman (Hairspray). Een besluit zal ongetwijfeld snel genomen worden.

NieuwsFilm

meest populair