Opnames District 10 nog dit jaar

Opvolger van District 9 komt sneller dan verwacht.

Eerder berichtten we dat Neill Blomkamp eerst een andere sci-fi film zou gaan regisseren voordat hij zou starten met een opvolger van zijn hitfilm District 9. De website MarketSaw meldt echter dat "District 10" al in pre-productie is en dat de Untitled Neill Blomkamp Project op de IMDb de sequel blijkt te zijn.

Naar verwachting starten de opnames voor de sci-fi film al in oktober dit jaar, waardoor de film waarschijnlijk al in 2011 in de bioscoop te bewonderen valt. Waar de film precies over moet gaan, is nog onduidelijk. Dat er weer voldoende buitenaardse wezens in zitten die van kattenvoer houden, lijkt overduidelijk.

Het eerste deel was afgelopen jaar een enorm succes. Met een budget van slechts 30 miljoen werd een verrassende sci-fi film afgeleverd met hoogstaande visual effects. Uiteindelijk scoorde de film $205 miljoen aan de wereldwijde box office, was de waardering hoog bij critici en publiek (RT = 90%, IMDb = 8,3) en kreeg het 4 Oscarnominaties, waaronder voor "Best Motion Picture of the Year".



NieuwsFilm

meest populair